Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Baaiduinen

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Baaiduinen verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je een gerust en veilig gevoel. Daarbij kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand of lekkage. In onze handige keuzehulp delen wij populaire informatie over de mogelijke systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Afsluitend tonen wij op deze site erkende beveiligingsbedrijven in Baaiduinen en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-baaiduinen

Alarminstallatie Baaiduinen installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij detectie wordt het alarm getriggerd en krijg je meteen melding op je smartphone. Wanneer je dat wil is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een expert bekijkt de situatie en waarschuwt de bewoners of andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Baaiduinen? In ons speciale stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en controleer waar de risico’s het grootst zijn. Op die manier kom je erachter welke ramen en deuren minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: gasdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bedraad systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride installatie een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er bestaan meerdere type alarmen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: telefonische oproep, E-mail, geluidsalarm, SMS. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling van een speciale meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om de pakkans te vergroten is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt binnen korte tijd diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Baaiduinen en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De beveiligingsspecialist demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die ingelicht moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Baaiduinen?

Vraag offertes op bij beveiligingsbedrijven in direct regio

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Terschelling laten professionele alarmbeveiliging installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met afstandsbediening, buitensirene, rookmelders, bewegingsmelders, camerabewaking. Daarbij dien je een keuze te maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het volgende stuk lees je er alles over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. Je kunt het eenvoudig installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarnaast kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Negatieve aspecten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €725,00 tot wel €1300,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij de hogere risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Onkosten inclusief installatie: €1300,00 oplopend tot €1700,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bekabelde componenten, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn installeer je draadloze componenten.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1200,00 oplopend tot €2250,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor extra comfort. In het volgende schema vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Baaiduinen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, ID, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Baaiduinen (december 2023)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Maar, op het moment je kiest voor een professioneel installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In dit overzicht check je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Baaiduinen. Zij werken met gangbare merken als Tzunali en Ecoline. Je kunt ook doorklikken naar leveranciers en aanbieders in Kinnum, Midsland, Kaard en Hee.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je handig tips om de kans op inbraak in Baaiduinen te verkleinen. Check ook extra informatie over Draadloos alarmsysteem.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Baaiduinen vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die veel expertise hebben rondom het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze firma’s staan garant voor een compleet en professionele alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Mogelijk kunnen ze jou ook helpen met abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en D-Link, Bosch, Foscam, EZVIZ, TP-Link of Netamo, Eve, Eufy, Arlo, Hombli.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Baaiduinen?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Baaiduinen voor thuis liggen gemiddeld tussen de €550,00 en €825,00. De echte prijs wordt beïnvloed door het soort systeem, extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of CO2 melder, het aantal kamers, en het onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen checkt de centralist wat de situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een agent belt direct de bewoners of andere contactpersonen Bij een geverifieerde alarmmelding Middels Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De extra kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €12,50 & €37,50 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een foute beweging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luide sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Verder zijn er ook opties voor een melding via: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm, e-mail. In het geval van een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een goedkope optie is een bedrade camera vanaf €200,00 per camera. Heb je liever een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €400,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Baaiduinen.


Postcodegebied: 8884

Plaats een reactie