Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Midsland

Door het installeren van een alarmsysteem in Midsland is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een eigen alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Als extra voordeel geeft het huisalarm ook een signaal af bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp check je uitgebreide informatie over de meest bekende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Verder doorzoek je hier bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Midsland en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-midsland

Alarminstallatie Midsland laten plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingsinstallatie dat een alarm geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij onraad zal het systeem het alarm inschakelen en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In sommige situaties wordt jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een professional bekijkt wat er aan de hand is en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een noodsituatie kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Midsland? Hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en controleer waar de risico’s het grootst zijn. Met deze informatie weet je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen sensoren / detectoren moeten krijgen. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: gasdetectoren, waterdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, rookmelders, glasbreuksensoren.

 2. Kies het soort alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bedraad systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen kabels nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen

  We onderscheiden allerlei alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor SMS, E-mail, lichtalarm, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor een standaard melding richting de meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Indien gewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes opvragen

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Midsland en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De medewerker hoe je het systeem in werking stelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) ingeven die gebeld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Midsland?

Bekijk actuele prijzen bij installatiebedrijven uit de buurt

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer woningen in de gemeente Terschelling gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief buitensirene, afstandsbediening, bewegingsmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling. Eveneens heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het volgende stuk delen we daar meer info over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, de detectoren hebben een batterij. Het is heel snel te installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarnaast kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Aandachtspunten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarief inclusief montage: €775,00 tot wel €1900,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een waterdicht systeem, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit type zelfs een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarief inclusief installatie: €1050,00 tot €2300,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is zeer betrouwbaar, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bekabelde detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn maak je gebruik van draadloze detectoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1850,00 tot circa €2400,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Midsland.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, pincode, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Midsland (december 2023)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Maar, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In deze tabel tonen wij de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Midsland. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Newlec en Intersteel. Of zoek door naar bedrijven en installateurs in Striep, Landerum, Kinnum en Baaiduinen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We geven praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Midsland te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Hybride alarmsysteem.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Midsland vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven faciliteren een effectieve alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Mogelijk bieden zij de optie tot een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Somfy, Bosch, D-Link, EZVIZ, TP-Link & Eve, Eufy, Hombli, Yale, Netamo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Midsland?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Midsland voor thuis liggen tussen de €450,00 en €1000,00. De echte prijs is afhakelijk van welk alarm je kiest, extra services zoals alarmcentrale en camera’s of brandmelder, het aantal ruimtes, en het onderhoudscontract.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Zodra het alarm beweging detecteert bekijkt de medewerker wat de situatie is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een expert belt direct de bewoners of andere contactpersonen Bij brand, inbraak of een overval Door middel van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De tarieven van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €17,50 en +/- €52,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij onraad wordt er een melding afgegeven. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je beelden terug kunt kijken. De meest betaalbare keuze is een dome/bullet camera vanaf €150,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je maximale veiligheid met HD camera’s om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Probeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €575,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Midsland.


Postcodegebied: 8890, 8891

Plaats een reactie