Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oldeouwer

Dankzij een alarmsysteem in Oldeouwer beveilig je jouw huis tegen inbraak. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Dit alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, waarschuwt bij een inbraak en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Daarbij kan een huisalarm een signaal geven bij brand of lekkage. In de praktische keuzehulp verstrekken we praktische informatie over de soorten systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop vergelijk je op dit portaal verschillende beveiligingsbedrijven in Oldeouwer en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-oldeouwer

Alarminstallatie Oldeouwer installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch apparaat dat een alarm geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij ongewone situaties gaat vaak een luid alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Steeds vaker wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een agent bekijkt de melding en neemt direct contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oldeouwer? In het bijgaande stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en controleer waar de risico’s het grootst zijn. Daardoor weet je welke risicovolle plekken voorzien moeten worden van detectors. Betreffende inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: gasdetectoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, magneetcontacten.

 2. Kies het soort alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bedraad systeem is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Het draadloze alternatief communiceert vaak via radiogolven. en is een stuk flexibeler. De hybride mogelijkheid is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen

  We differentiëren meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor E-mail, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een automatische melding naar de meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Afsluitend is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt zo snel mogelijk diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oldeouwer en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een geschikt moment op korte termijn. De woningbeveiliger legt precies uit hoe het systeem werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die gealarmeerd worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Oldeouwer?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installateurs uit de buurt

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente De Fryske Marren houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er bestaan ook complete pakketten met camerabewaking, rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. Verder zul je moeten kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het onderstaande blok delen we daar meer info over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de sensoren werken op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarbij is het systeem zeer flexibel en voordelig. Let erop dat batterijen op kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijzen inclusief montage: €650,00 tot ongeveer €1550,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €1300,00 oplopend tot €2050,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen installeer je bekabelde sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1850,00 tot circa €2000,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Optioneel kan je kiezen voor verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Oldeouwer.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, pincode, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oldeouwer (mei 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Toch, als je het laat plaatsen door een ervaren installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de tabel hieronder tonen wij de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oldeouwer. Zij kunnen je helpen met merken zoals Sentry en WBox Technologies. Of klik door voor bedrijven en installateurs in Doniaga, Scharsterbrug, Ouwster-Nijega en Ouwsterhaule.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. Hierna delen we relevante tips de opties voor inbraak in Oldeouwer te beperken. Check ook extra informatie over Meldkamer.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Oldeouwer vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Friesland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven met veel kennis over het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Zij faciliteren een ingenieuze alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Vaak bieden zij de optie tot een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en EZVIZ, Bosch, D-Link, Foscam, Somfy + Arlo, Hombli, Eve, Netamo, Eufy.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Oldeouwer?

De kosten van een slim alarmsysteem in Oldeouwer voor thuis liggen gemiddeld tussen de €375,00 en €1075,00. De echte prijs komt tot stand door het type installatie, de eventuele uitbreidingen zoals alarmcentrale en camera’s of gasdetector, het aantal kamers, en het onderhoudscontract.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een bepaalde gebeurtenis zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er een dreigende situatie is en of ze direct in actie moeten komen. Een professional zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door middel van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De investering in een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en €35,00 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een verdachte poging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een voordelige mogelijkheid is een systeem met digitale camera’s, vanaf €225,00 p/stuk. Liever een oplossing met HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €525,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Oldeouwer.


Postcodegebied: 8515

Plaats een reactie