Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem IJhorst

Door het plaatsen van een alarmsysteem in IJhorst beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een eigen alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je meer gemoedsrust. Daarnaast waarschuwt een huisalarm ook bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In de praktische keuzehulp tonen wij handige details over de verschillende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Tevens verstrekken we op alarmsysteemcheck.nl toonaangevende beveiligingsbedrijven in IJhorst en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-ijhorst

Alarminstallatie IJhorst plaatsen

Een alarmsysteem is een elektronisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een signalering zal het alarm worden geactiveerd en ontvang jij op je telefoon een melding. In veel gevallen wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een expert bekijkt de situatie en probeert contact te leggen met de klant (de bewoner). Bij een overval, inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in IJhorst? In het bijgaande stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en achterhaal waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Daardoor maak je een plan welke deuren en ramen verzegeld moeten worden met een sensor. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: magneetcontacten, bewegingsmelders, waterdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest bekende types zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bedraad systeem is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen kabels nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride inrichting een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan diverse alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: lichtalarm, E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met een accurate melding voor de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij volgen de meldingen direct op. Als laatste is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Voer je adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in IJhorst.

 5. De installateur komt langs

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op het afgesproken moment. De beveiligingsspecialist hoe je het systeem in werking stelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen inprogrammeren die gebeld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in IJhorst?

Vergelijk kosten en voorwaarden van vakmannen uit jouw regio

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer mensen in de gemeente Staphorst hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief afstandsbediening, rookmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, camerabewaking. Evenzeer heb je de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensors die werken op batterij-power. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Let erop dat je jaarlijks de detectors moet controleren en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €775,00 oplopend tot €2050,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Er zijn nauwelijks storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Prijzen inclusief installatie: €1175,00 tot +/- €2350,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bedrade onderdelen, waar nog geen kabels getrokken zijn installeer je draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Investering inclusief aanleggen: €1750,00 oplopend tot €1950,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in IJhorst.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een ID, pincode, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in IJhorst (februari 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Toch, wanneer je dit laat doen door een ervaren installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In dit overzicht delen wij de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in IJhorst. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Betty en Alarmtech. Je kunt ook doorklikken naar aanbieders en bedrijven in de Wijk, Veeningen, Rouveen en Rogat.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden relevante tips de kans op inbraak in IJhorst te verminderen. Bekijk ook meer informatie over Brandbeveiliging.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf IJhorst vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Overijssel kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven met veel kennis over het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan garant voor een ingenieuze alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Vaak kunnen ze jou ook helpen met extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Somfy, Foscam, EZVIZ, D-Link, TP-Link & Eufy, Arlo, Eve, Yale, Netamo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in IJhorst?

De kosten van een veilig alarmsysteem in IJhorst voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €400,00 en €900,00. De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type installatie, extra opties zoals camerabeveiliging of brandmelder, het aantal ramen en deuren, en het onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen bekijkt een medewerker meteen wat er gaande is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een expert zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen Bij een noodsituatie Met Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De investering in een alarmsysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €22,50 en €37,50 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij beweging krijg je direct een melding. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor SMS, lichtalarm, e-mail, telefonische oproep. In het geval van een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt ongewenst bezoek af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een systeem met digitale camera’s, vanaf €250,00 per stuk. Liever maximale veiligheid met HD camera’s om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Plaats dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €450,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur IJhorst.


Postcodegebied: 7955

Plaats een reactie