Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Anerveen

Door het installeren van een alarmsysteem in Anerveen is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, waarschuwt bij onraad en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Daarbij signaleert een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. In onze handige keuzehulp bieden we goede informatie over de mogelijke systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Verder tonen wij op deze pagina een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Anerveen en vind je slimme tips tegen inbraak.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-anerveen

Alarminstallatie Anerveen installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch mechanisme dat een alarm geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij ongewone situaties slaat het alarm aan en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In sommige situaties wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een professional bekijkt de situatie en belt direct de betrokken klant. Bij een overval, inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Anerveen? In ons speciale stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en kijk waar inbrekers binnen kunnen komen. Zo maak je een plan welke risicovolle plekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: bewegingsmelders, gasdetectoren, rookmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het soort alarm

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bekabelde optie is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Het draadloze alternatief heeft deze kabels niet nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride inrichting werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We differentiëren meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: geluidsalarm, lichtalarm, SMS, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een automatische melding naar de meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Om inbrekers te verrassen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt binnen korte tijd verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Anerveen en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen binnen een korte periode. De woningbeveiliger hoe je het systeem in werking stelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen doorgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Anerveen?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installatiebedrijven uit de buurt

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Hardenberg houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn betaalbare budget producten met alleen basisfuncties. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief afstandsbediening, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders, buitensirene. Daarnaast zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het volgende stuk zullen we daar een toelichting op geven.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, met units die werken met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Negatieve aspecten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €800,00 tot €1800,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, het is storingsongevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Prijzen inclusief installatie: €1000,00 tot €1900,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bedrade detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1900,00 tot en met €2500,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Onderstaand sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Anerveen.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een ID, pas, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Anerveen (februari 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Echter, wanneer je dit laat doen door een professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In deze tabel check je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Anerveen. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Vaiani en Jockel. Of klik door voor leveranciers en aanbieders in Radewijk, Venebrugge, Holtheme en Den Velde.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We geven relevante tips de kans op inbraak in Anerveen te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Seniorenalarm.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Anerveen vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een vernuftige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Optioneel kunnen ze jou ook helpen met eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en D-Link, TP-Link, Somfy, Foscam, Bosch & Eufy, Eve, Hombli, Netamo, Yale.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Anerveen?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Anerveen voor thuis liggen tussen de €400,00 en €1275,00. De daadwerkelijke prijs wordt beïnvloed door het gekozen systeem, de extra opties zoals camerabeveiliging of rookmelder, het aantal ramen en deuren, en de installateur.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Op het moment dat er een melding binnenkomt bekijkt een medewerker meteen of er een dreigende situatie is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een agent neemt meteen contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De investering in een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en €52,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij beweging krijg je direct een melding. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bedrade camera vanaf €225,00 per stuk. Liever een oplossing met HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €525,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Anerveen.


Postcodegebied: 7788

Plaats een reactie