Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Den Velde

Door middel van een alarmsysteem in Den Velde schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Evenzeer geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, rook of een gaslek. In onze keuzehulp check je goede details over de meest bekende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Verder verstrekken we op deze site erkende beveiligingsbedrijven in Den Velde en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-den-velde

Alarminstallatie Den Velde aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektrisch systeem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij onraad en inbraak. Bij ongewone situaties gaat vaak een luid alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Soms wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een professional analyseert de melding en belt direct de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een overval, inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Den Velde? In het bijgaande stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning en ontdek zo waar inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan kom je erachter welke deuren en ramen sensoren / detectoren moeten krijgen. M.b.t. inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: beveiligingscamera’s, waterdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, gasdetectoren, rookmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bedrade systemen wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en kan overal worden geïnstalleerd. De hybride mogelijkheid is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We differentiëren allerlei alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook telefonische oproep, SMS, lichtalarm, geluidsalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een professionele integratie met de meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Om inbrekers te verrassen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul jouw adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Binnen enkele dagen ontvang je tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Den Velde en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een geschikt moment op korte termijn. De vakman demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen opgeven die een notificatie ontvangt bij onraad.

Een erkend alarmsysteem kopen in Den Velde?

Bekijk actuele prijzen bij installatiebedrijven in jouw regio

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Hardenberg houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er bestaan ook complete pakketten met afstandsbediening, buitensirene, camerabewaking, meldkamer koppeling, rookmelders. Verder moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf lichten we dat verder toe.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Minpunten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarief inclusief montage: €675,00 tot wel €1650,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De kans op een storing is minimaal, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, minder storingsgevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarieven inclusief installatie: €900,00 oplopend tot €1900,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bekabelde detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt kies je voor draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1950,00 tot en met €2900,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Den Velde.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, ID, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Den Velde (februari 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Alleen, op het moment je kiest voor een ervaren installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de onderstaande tabel bieden wij de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Den Velde. Zij hebben ervaring met merken als Dahua en Hikvsision. Je kunt ook doorklikken naar aanbieders en bedrijven in Holtheme, Anerveen, Anevelde en Ane.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We delen praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Den Velde te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Stil alarm.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Den Velde vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Overijssel kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners faciliteren een vernuftige alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Optioneel bieden zij de optie tot een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Foscam, Somfy, TP-Link, Bosch, EZVIZ of Netamo, Arlo, Hombli, Yale, Eve.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Den Velde?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Den Velde voor thuis liggen gemiddeld tussen de €375,00 en €1500,00. De exacte prijs is afhakelijk van het type installatie, de additionele services zoals meldkamer en camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van de woning en garantietermijn.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij onraad en inbraak wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er gaande is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een agent waarschuwt de bewoners bij een noodgeval Middels Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De investering in een woningalarm inclusief meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €20,00 en +/- €47,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij ongewone situaties ontvang je op diverse manieren een signaal. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Als je kiest voor een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een combinatie van basis camera’s, vanaf €275,00 per camera. Liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? In dat geval adviseren we een HD IP camera vanaf €625,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Den Velde.


Postcodegebied: 7786

Plaats een reactie