Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Opheusden

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Opheusden beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, jaagt inbrekers de deur uit en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Daarnaast kan een huisalarm een signaal geven bij brand, gas of lekkage. In onze handige keuzehulp tonen wij praktische details over de meest populaire systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Als laatste bekijk je op alarmsysteemcheck.nl bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Opheusden en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-opheusden

Alarminstallatie Opheusden plaatsen

Een alarmsysteem is een elektronisch detectiesysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij onraad gaat vaak een sirene af en krijg je een melding op je smartphone. Indien gewenst wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De medewerker van de meldkamer kijkt de melding na en neemt direct contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Opheusden? In het bijgaande stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en kijk waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op deze manier maak je een plan welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen verzegeld moeten worden met een sensor. M.b.t. inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: bewegingsmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, rookmelders, gasdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Het draadloze alternatief is effectief zonder bekabeling en kan snel worden aangesloten. Een hybride product kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er zijn meerdere type alarmen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook SMS, telefonische oproep, E-mail, geluidsalarm. Je kunt ook kiezen voor extra service van de alarmcentrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om inbrekers te verrassen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Opheusden en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De vakman laat goed zien hoe het allemaal werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die ingelicht moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Opheusden?

Vraag offertes op bij installateurs in de buurt

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Heel veel mensen in de gemeente Neder-Betuwe houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over afstandsbediening, rookmelders, bewegingsmelders, buitensirene, meldkamer koppeling. Verder moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarbij kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Vergeet niet dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €650,00 – €2100,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een waterdicht systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij de hogere risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarief inclusief installatie: €1125,00 oplopend tot €1700,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al bedrading ligt installeer je bedrade onderdelen, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn doe je het met de draadloze sensoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Investering inclusief aanleggen: €1500,00 tot circa €2200,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Opheusden.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, tag, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Opheusden (mei 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In het bijgaande overzicht delen wij de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Opheusden. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als JAGO en Theben. Of klik door voor leveranciers en aanbieders in Ochten, IJzendoorn, Kesteren en Lienden.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We delen praktische tips om de kans op inbraak in Opheusden te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Telefoonmelding.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Opheusden vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Gelderland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die jou ondersteunen bij het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een compleet en professionele alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Optioneel kan jij hier ook terecht voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en TP-Link, Somfy, D-Link, EZVIZ, Foscam + Eufy, Hombli, Yale, Netamo, Arlo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Opheusden?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Opheusden voor thuis liggen gemiddeld tussen de €450,00 en €1425,00. De echte prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type installatie, het aantal extra opties zoals camerabeveiliging of rookmelder, de grootte van het huis, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij brand, inbraak of glasbreuk zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er rondom het huis gebeurt en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De beveiliger stelt woningeigenaren op de hoogte wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. D.m.v. Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De prijzen van een alarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €15,00 & €45,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een ongewone beweging ontvang je op diverse manieren een signaal. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm, telefonische oproep. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan hoort de indringer niets, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en de pakkans is een stuk groter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een combinatie van basis camera’s, vanaf €250,00 p/stuk. Zoek je een systeem met HD-beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Kies dan voor een HD IP camera vanaf €425,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Opheusden.


Postcodegebied: 4043

Plaats een reactie