Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Bewegingsmelder

Met een bewegingsmelder staat u nooit in het donker. Ook bespaart u energiekosten, omdat het licht niet langer brandt dan echt noodzakelijk is. Het licht wordt betrouwbaar ingeschakeld als u geen hand vrij hebt om de lichtschakelaar te bedienen. Met een bewegingsmelder zijn energiebesparingen tot wel 70 procent mogelijk; de voordelen van een bewegingsmelder zijn dus groot.

Meer veiligheid met een beweginsmelder

Binnen- of buiten, in kantoren of woningbouw: bewegingsmelders dragen bij aan meer veiligheid. Op ongewenste gasten heeft de bewegingsmelder namelijk het juiste effect; want welke inbreker staat nu graag in het licht? Het aantal woninginbraken neemt nog steeds toe. Maar liefst 1 op de 5 Nederlanders heeft wel eens te maken gehad met een inbraak. Per jaar worden er meer dan 120.000 inbraken gepleegd in Nederland. Met een bewegingsmelder verkleint u de kans op een woninginbraak. Zie ook informatie over camerabewaking of systemen met Toegangscontrole.

Hoe werkt het?

Met een bewegingsmelder verloopt het aan- en uitschakelen van verlichting automatisch. Zodra je een ruimte of bepaalde zone betreedt, springt het licht aan. Wanneer je de ruimte verlaat, gaat het licht na een tijdje vanzelf weer uit. Een bewegingsmelder signaleert namelijk menselijke bewegingen in combinatie met snelle temperatuurwisselingen en geeft dit draadloos door aan de centrale unit.

Waar en hoe bevestigen?

Of u de bewegingsmelder aan het plafond monteert of aan de wand, hangt af van de omstandigheden. Er zijn bewegingsmelders waarbij beide montageopties mogelijk zijn en er zijn modellen die alleen aan het plafond of alleen aan de wand kunnen worden geïnstalleerd.

Beschermingsklasse

Er zijn bewegingsmelders voor buiten en bewegingsmelders voor binnen. Bewegingsmelders voor buiten hebben een hogere beschermingsklasse (IP 55), omdat zij aan regen en sneeuw zijn blootgesteld. Maar ook binnen speelt de beschermingsklasse een belangrijke rol: als de bewegingsmelder in vochtige ruimtes zoals een badkamer en douche wordt gebruikt, moet ook op de juiste beschermingsklasse worden gelet.

Registratiebereik

Naast de keuze of de bewegingsmelder binnen of buiten moet worden gebruikt, is ook het registratiebereik van belang. Als een gang of een hal moet worden bewaakt, is in principe een aan de wand gemonteerde bewegingsmelder met halfrond registratiebereik van 180° voldoende. Wilt u twee kanten van een gebouw met één apparaat bewaken, dan is een buiten, op de hoek van het gebouw geïnstalleerde bewegingsmelder met een registratiebereik van 300° of 360° de beste optie. Vind snel een expert in Bergen op Zoom, Assen of Vlaardingen en krijg meer informatie over een bewegingsmelder in huis.