Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Vlaardingen

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Vlaardingen is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een alarminstallatie schrikt inbrekers af, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je meer gemoedsrust. Evenzeer zal het huisalarm afgaan bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Via onze adviseurs bieden we goede info over de verschillende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Bovendien check je op alarmsysteemcheck.nl bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Vlaardingen en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-vlaardingen

Alarminstallatie Vlaardingen laten aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingsinstallatie dat via sensoren een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij een foute beweging wordt het alarm getriggerd en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Soms wordt jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De centralist analyseert de situatie en waarschuwt de bewoners. Bij een geverifieerde alarmmelding worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Vlaardingen? In het volgende stukje leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en achterhaal waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op basis daarvan markeer je welke toegangsplekken sensoren / detectoren moeten krijgen. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: bewegingsmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten, gasdetectoren, rookmelders.

 2. Kies het soort alarm

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld woningalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Het draadloze alternatief kan werken zonder kabels en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride systeem is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er zijn verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, geluidsalarm, lichtalarm, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met een standaard melding richting een speciale meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Mogelijk heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul jouw adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt binnen korte tijd allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Vlaardingen en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een geschikt moment op korte termijn. De beveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven die ingelicht moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Vlaardingen?

Krijg verschillende offertes van vakmannen uit de regio

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Vlaardingen hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief rookmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening, bewegingsmelders, buitensirene. Tevens moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hieronder lichten we dat verder toe.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, en sensors die werken op batterij-power. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Houd in acht dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat meer storingen kent.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarief inclusief montage: €800,00 tot €2200,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is de meest betrouwbare keuze, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij de hogere risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Onkosten inclusief installatie: €1250,00 tot +/- €2000,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bedrade onderdelen, op plekken waar geen bedrading ligt installeer je draadloze sensoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1300,00 tot +/- €2050,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt het alarm uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Vlaardingen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pas, tag, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Vlaardingen (april 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Echter, als je het uitbesteed aan een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In het bijgaande overzicht bekijk je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Vlaardingen. Zij werken met gangbare merken als CSAG en Eurosafe. Of bekijk leveranciers en aanbieders in Maassluis, Albrandswaard, Schiedam en Rotterdam.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je handig tips om de opties voor inbraak in Vlaardingen te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Draadloos alarmsysteem.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Vlaardingen vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die jou ondersteunen bij het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een complete alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Vaak kan jij hier ook terecht voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Somfy, Foscam, Bosch, TP-Link, EZVIZ + Arlo, Hombli, Yale, Netamo, Eve.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Vlaardingen?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Vlaardingen voor thuis liggen ongeveer tussen de €400,00 en €1175,00. De echte prijs wordt beïnvloed door het soort alarm, de extra opties zoals camera’s of brandmelder, het soort woning, en het onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen bekijkt de centralist direct wat er aan de hand is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De centralist stelt woningeigenaren op de hoogte Bij brand, inbraak of een overval Door gebruik te maken van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De prijs van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 en +/- €42,50 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een foute beweging wordt er een melding afgegeven. De meest populaire alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS. In het geval van een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de pakkans is een stuk groter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een systeem met digitale camera’s, vanaf €200,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je haarscherp beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Maak dan de keuze voor een HD IP camera voor €525,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Vlaardingen.


Postcodegebied: 3130, 3131, 3132, 3133, 3134, 3135, 3136, 3137, 3138

Plaats een reactie