Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Mander

Met een alarmsysteem in Mander voel je je een stuk veiliger thuis. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een actieve alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, jaagt inbrekers de deur uit en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Als extra voordeel heeft het huisalarm ook een melding bij brand, gas of lekkages. In onze keuzehulp bieden we betrouwbare info over de meest bekende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Daarnaast check je op alarmsysteemcheck.nl bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Mander en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-mander

Alarminstallatie Mander laten plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektrisch systeem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een verdachte poging gaat het alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Steeds vaker is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De operator volgt de situatie meteen op en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Mander? In het bijgaande stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en achterhaal waar de zwakke plekken liggen. Aan de hand hiervan bepaal je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: waterdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, gasdetectoren, magneetcontacten.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een draadloos systeem heeft geen bedrading nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride product is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit allerlei alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, geluidsalarm, telefonische oproep, lichtalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een professionele integratie met een 24/7 meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Als laatste is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Mander en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De woningbeveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen opgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Mander?

Vergelijk kosten en voorwaarden van specialisten uit de regio

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Tubbergen beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel de noodzakelijke onderdelen. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders. Daarnaast dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder zullen we daar een toelichting op geven.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de sensoren werken op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Nadelen zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijzen inclusief montage: €775,00 tot +/- €1800,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Er zijn nauwelijks storingen, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij de hogere risicoklasse is het zelfs verplicht. Het is gemakkelijker in onderhoud, minder storingsgevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Investering inclusief installatie: €1050,00 tot €2050,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bedrade sensoren, op plekken waar geen bedrading ligt kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Investering inclusief aanleggen: €1550,00 oplopend tot €2850,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het volgende schema sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Mander.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een druppel, ID, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Mander (juni 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Maar, ga je voor een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In deze tabel check je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Mander. Zij werken met gangbare merken als Amex en TP-Link. Je bekijkt hier ook bedrijven en leveranciers in Manderveen, Albergen, Hezingen en Vasse.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Mander te verminderen. Bekijk ook meer informatie over Informatie over alarmsystemen.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Mander vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Overijssel kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een professionele alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. In veel gevallen heb je de keuze voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en D-Link, Somfy, TP-Link, Bosch, EZVIZ of Eve, Netamo, Eufy, Arlo, Yale.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Mander?

De kosten van een slim alarmsysteem in Mander voor thuis liggen tussen de €325,00 en €825,00. De exacte prijs komt tot stand door welk alarm je kiest, het aantal extra opties zoals meldkamer en camera’s of brandmelder, het aantal ruimtes, en de installateur.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Als het alarm een signaal opvangt analyseert een operator of er iets aan de hand is en of ze direct in actie moeten komen. De medewerker van de meldkamer zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een noodgeval Middels Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De extra kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 en +/- €50,00 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij beweging ontvang je op diverse manieren een signaal. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Verder zijn er ook opties voor een melding via: e-mail, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet zal de indringer niets horen, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een goedkope optie is een bedrade camera vanaf €225,00 per unit. Voorkeur voor optimaal gedetailleerd beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Kies dan voor een HD IP camera vanaf €425,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Mander.


Postcodegebied: 7663

Plaats een reactie