Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Albergen

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Albergen is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Je alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Eveneens waarschuwt een huisalarm ook bij brand of lekkage. In onze handige keuzehulp check je praktische informatie over de diverse systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Afsluitend vergelijk je op deze site een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Albergen en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-albergen

Alarminstallatie Albergen plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch mechanisme dat een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij beweging wordt het alarm getriggerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Als extra optie wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De medewerker van de meldkamer volgt de situatie meteen op en probeert contact te leggen met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een noodsituatie schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Albergen? In ons speciale stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Creëer een goed overzicht van je huis om erachter te komen waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Aan de hand hiervan ontdek je welke ingangen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: bewegingsmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, rookmelders.

 2. Kies het type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld woningalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride systeem kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit diverse alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: geluidsalarm, E-mail, SMS, lichtalarm. Een interessante keuze is een automatische melding naar de alarmcentrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Afsluitend kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt binnen korte tijd verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Albergen en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een vooraf afgesproken moment. De specialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die gebeld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een handig alarmsysteem kopen in Albergen?

Vergelijk tarieven van bedrijven in direct regio

Tips: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Tubbergen beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met eenvoudige functionaliteiten. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals rookmelders, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, afstandsbediening, camerabewaking. Eveneens zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hierna lees je er alles over.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, de detectoren hebben een batterij. Het is eenvoudig aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Als laatste kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Negatieve aspecten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €650,00 tot +/- €1550,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen kan men dit verplicht stellen. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijzen inclusief installatie: €1075,00 tot ongeveer €1600,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde componenten, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn neem je draadloze onderdelen.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1150,00 tot +/- €2550,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het blok hierna vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Albergen.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een tag, pas, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Albergen (februari 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Toch, wanneer je dit laat doen door een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de tabel hieronder bieden wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Albergen. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Recommand en First Alert. Je bekijkt hier ook verkooppunten en leveranciers Fleringen, Reutum, Manderveen en Mander.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We geven goed werkende tips om de opties voor inbraak in Albergen te verkleinen. Check ook extra informatie over Draadloos alarmsysteem.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Albergen vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan garant voor een compleet en professionele alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Optioneel bieden zij de optie tot een eigen meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Bosch, Somfy, TP-Link, Foscam, EZVIZ & Hombli, Eufy, Arlo, Eve, Netamo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Albergen?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Albergen voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €325,00 en €975,00. De precieze prijs hangt af van welk alarm je kiest, het aantal extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of CO2 melder, het aantal ramen en deuren, en het onderhoudscontract.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er aan de hand is en wie er ingeschakeld moet worden. Een specialist neemt meteen contact op met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Door gebruik te maken van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De tarieven van een alarmsysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €22,50 en +/- €37,50 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij ongewone situaties ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest populaire alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, e-mail, SMS, lichtalarm. In het geval van een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het ontmoedigt inbrekers en het vergroot de pakkans omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een systeem met digitale camera’s, vanaf €175,00 per unit. Zoek je optimaal gedetailleerd beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Kies dan voor een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €600,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Albergen.


Postcodegebied: 7665

Plaats een reactie