Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Opmeer

Met een alarmsysteem in Opmeer beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Zo’n alarminstallatie heeft een preventieve werking, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je een gerust en veilig gevoel. Daarbij waarschuwt een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Met onze speciale keuzehulp bieden we betrouwbare informatie over de soorten systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Verder tonen wij hier bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Opmeer en check je praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-opmeer

Alarminstallatie Opmeer plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een elektrisch systeem dat een signaal geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een ongewone beweging gaat vaak een luid alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Tegen extra betaling wordt jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De beveiliger kijkt de melding na en neemt direct contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een noodgeval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Opmeer? In het onderstaande stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en ontdek zo waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Zo maak je een plan welke toegangsplekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. M.b.t. inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: waterdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, gasdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders.

 2. Kies het type alarm

  Populaire keuze zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bedrade systemen worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem kan werken zonder kabels en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride installatie is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen

  We onderscheiden diverse type alarmeringen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook SMS, lichtalarm, E-mail, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling met de de Particuliere alarmcentrale PAC. 7 dagen per week, de hele dag door controle. Afsluitend heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer je adres in en kies wat je wilt laten installeren. Binnen enkele dagen ontvang je 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Opmeer en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Het gekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een vooraf afgesproken moment. De woningbeveiliger vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren die gealarmeerd worden bij calamiteiten.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Opmeer?

Bekijk actuele prijzen bij specialisten in jouw regio

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Opmeer houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel noodzakelijke functies. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, buitensirene, rookmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Daarbij start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende opsomming bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, en sensors die werken op batterij-power. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Ook is het systeem zeer flexibel en voordelig. Negatieve aspecten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarief inclusief montage: €775,00 oplopend tot €1850,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een betrouwbaar systeem, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijzen inclusief installatie: €1225,00 – €1800,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bekabelde componenten, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze sensors.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Investering inclusief aanleggen: €1650,00 oplopend tot €2900,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Optioneel kan je kiezen voor aanvullende componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Onderstaand sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Opmeer.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, pas, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Opmeer (april 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, wanneer je dit laat doen door een ervaren installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In het overzicht hieronder bekijk je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Opmeer. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Microtech en Friedland. Of zoek door naar bedrijven en installateurs in Dijk en Waard, Schagen, Medemblik en Koggenland.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We delen 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Opmeer te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Camerabewaking.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Opmeer vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die jou ondersteunen bij het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Zij staan bekend om een zeer veilige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Mogelijk bieden zij de optie tot een bemande meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Somfy, Foscam, TP-Link, Bosch, D-Link + Hombli, Arlo, Eufy, Eve, Netamo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Opmeer?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Opmeer voor thuis liggen tussen de €375,00 en €1025,00. De daadwerkelijke prijs hangt af van het type systeem (draadloos of bedraad), het aantal extra opties zoals camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van de woning en het onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen bekijkt de centralist direct wat er precies gebeurt en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een professional waarschuwt de bewoners bij een overval, inbraak of brand Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De tarieven van een huisalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €17,50 en €35,00 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een signalering wordt er een melding afgegeven. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, telefonische oproep, SMS. Bij een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bekabelde analoge camera vanaf €200,00 p/stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? In dat geval adviseren we een HD IP camera vanaf €500,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Opmeer.


Postcodegebied: 1716

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie