Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Steendam

Door het installeren van een alarmsysteem in Steendam schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Zo’n alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij een inbraak en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Tevens zal het huisalarm afgaan bij water (lekkage), brand en gas. In onze handige keuzehulp vind je goede informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Tevens doorzoek je hier erkende beveiligingsbedrijven in Steendam en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-steendam

Alarminstallatie Steendam laten installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektrisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij een ongewone beweging zal het alarm afgaan en krijg je meteen melding op je smartphone. Indien gewenst is jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een agent volgt de situatie meteen op en neemt direct contact op met de betrokken klant. Bij brand, inbraak of een overval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Steendam? In het onderstaande stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin om erachter te komen waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Aan de hand hiervan markeer je welke risicovolle plekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: gasdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Populaire keuze zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Het draadloze alternatief is effectief zonder bekabeling en kan snel worden aangesloten. Een hybride oplossing een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  We onderscheiden verschillende alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook lichtalarm, geluidsalarm, SMS, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met extra service van een speciale meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om inbrekers te verrassen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Steendam en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Een beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een geschikt moment op korte termijn. De expert demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon ingeven die gealarmeerd worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Steendam?

Vraag offertes op bij experts uit jouw regio

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Midden-Groningen hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief buitensirene, camerabewaking, meldkamer koppeling, afstandsbediening, rookmelders. Daarnaast zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf noemen we alle pluspunten en minpunten.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, en sensors die werken op batterij-power. Het installatieproces is zo gedaan en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Bovendien kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Nadelen zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijzen inclusief montage: €825,00 tot wel €1350,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit gezien als een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, minder storingsgevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Prijzen inclusief installatie: €925,00 tot wel €2150,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op plekken waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bedrade detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen neem je draadloze onderdelen.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1650,00 tot circa €2000,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Steendam.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een tag, druppel, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Steendam (december 2023)

Je kunt het alarm zelf installeren. Maar, als je het uitbesteed aan een erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de onderstaande tabel ontdek je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Steendam. Zij hebben ervaring met merken als Ring en Fixapart. Of klik door voor bedrijven en leveranciers in Borgercompagnie, Tripscompagnie, Siddeburen en Hellum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Steendam te verminderen. Bekijk ook meer informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Steendam vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders helpen jou met een compleet en professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. In veel gevallen kan je kiezen voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en D-Link, Bosch, TP-Link, Foscam, EZVIZ of Eve, Yale, Netamo, Hombli, Arlo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Steendam?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Steendam voor thuis liggen je tussen de €475,00 en €900,00. De daadwerkelijke prijs komt tot stand door het type alarm, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal kamers, en het onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit bekijkt de centralist direct wat er rondom het huis gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker van de meldkamer zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen in het geval van een inbraak of brand. Middels Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De onkosten van een alarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 en €52,50 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij detectie ontvang je op diverse manieren een signaal. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en het vergroot de pakkans omdat je beelden terug kunt kijken. Voor de kleine portemonnee is er een bedrade camera vanaf €150,00 per aansluiting. Heb je liever maximale veiligheid met HD camera’s om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Probeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €475,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Steendam.


Postcodegebied: 9629

Plaats een reactie