Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Tripscompagnie

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Tripscompagnie is jouw woning dag en nacht beveiligd. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Je alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Eveneens heeft het huisalarm ook een melding bij brand, rook of een gaslek. Met onze speciale keuzehulp doorzoek je praktische informatie over de meest bekende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend check je op deze pagina mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Tripscompagnie en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-tripscompagnie

Alarminstallatie Tripscompagnie plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektrisch systeem dat notificaties verstuurt bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een foute beweging gaat vaak een sirene af en krijg je meteen melding op je smartphone. Steeds vaker wordt jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een expert kijkt direct mee en neemt direct contact op met de klant (de bewoner). Bij een overval, inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Tripscompagnie? In het volgende stukje geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis en kijk waar de risico’s het grootst zijn. Met deze informatie maak je een plan welke toegangsplekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: waterdetectoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, rookmelders, magneetcontacten.

 2. Soort alarm kiezen

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bedraad systeem wordt alle verbonden met draden waardoor het nauwelijks storingen kent. Het draadloze alternatief is effectief zonder bekabeling en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride oplossing een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We onderscheiden meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Als laatste kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan kosteloos allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Tripscompagnie en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een geschikt moment op korte termijn. De installateur demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) inprogrammeren waarnaar een signaal wordt gestuurd zodra het alarm afgaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Tripscompagnie?

Vraag offertes op bij installateurs in jouw regio

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer mensen in de gemeente Midden-Groningen hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen basisfuncties. Er bestaan ook complete pakketten met camerabewaking, afstandsbediening, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, buitensirene. Eveneens zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de detectoren hebben een batterij. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarbij kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarieven inclusief montage: €675,00 tot wel €2000,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, het is storingsongevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Prijzen inclusief installatie: €1050,00 oplopend tot €1600,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn gebruik je bekabelde detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen installeer je draadloze sensors.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1150,00 oplopend tot €2000,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Tripscompagnie.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, pincode, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Tripscompagnie (december 2023)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Echter, op het moment je kiest voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de bijgaande tabel bekijk je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Tripscompagnie. Zij kunnen je helpen met merken zoals Alarmtech en Carrier. Je kunt ook doorklikken naar verkooppunten en leveranciers Noordbroek, Zuidbroek, Borgercompagnie en Steendam.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden praktische tips om de opties voor inbraak in Tripscompagnie te beperken. Check ook extra informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Tripscompagnie vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een compleet en professionele alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Mogelijk heb je de keuze voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Somfy, D-Link, Foscam, TP-Link, Bosch & Arlo, Eve, Yale, Eufy, Hombli.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Tripscompagnie?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Tripscompagnie voor thuis liggen gemiddeld tussen de €475,00 en €1000,00. De uiteindelijke prijs wordt gekenmerkt door het gekozen systeem, de additionele services zoals meldkamer koppeling en camera’s of CO2 melder, het aantal ramen en deuren, en garantietermijn.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt een medewerker meteen of er iets aan de hand is en wie er ingeschakeld moet worden. De operator probeert bewoners meteen te bellen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. D.m.v. Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De onkosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €22,50 en +/- €37,50 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij beweging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Daarbij bieden sommige aanbieders ook telefonische oproep, lichtalarm, e-mail, SMS. Als je een stil alarm laat installeren is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een dome/bullet camera vanaf €175,00 per aansluiting. Liever haarscherp beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Maak dan de keuze voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €450,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Tripscompagnie.


Postcodegebied: 9633

Plaats een reactie