Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hantum

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Hantum beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een eigen alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Tevens waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. In onze handige keuzehulp delen wij praktische info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast tonen wij op dit platform een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Hantum en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-hantum

Alarminstallatie Hantum aanleggen

Een alarmsysteem is een beveiligingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij onraad zal het alarm worden geactiveerd en ontvang jij op je telefoon een melding. Soms is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De operator bekijkt wat er aan de hand is en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hantum? In het gedeelte hieronder nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Inventariseer jouw woning en kijk waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Zo markeer je welke risicovolle plekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: rookmelders, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, gasdetectoren, magneetcontacten.

 2. Kies het soort alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld huisalarm wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via radiogolven. en kent een eenvoudige installatie. Een hybride product een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  Je hebt de keuze uit diverse type alarmeringen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: E-mail, telefonische oproep, lichtalarm, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor een accurate melding voor een speciale meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om de pakkans te vergroten kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Voer je adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hantum.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur binnen een korte periode. De vakman vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die ingelicht moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Hantum?

Vergelijk tarieven van specialisten in de buurt

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Noardeast-Fryslân kiezen voor alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen basisfuncties. Er bestaan ook complete pakketten met buitensirene, meldkamer koppeling, camerabewaking, bewegingsmelders, rookmelders. Eveneens dien je een keuze te maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hieronder zullen we daar een toelichting op geven.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Bovendien kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Aandachtspunten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarief inclusief montage: €650,00 tot wel €1350,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Er zijn nauwelijks storingen, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarieven inclusief installatie: €925,00 tot €1700,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bekabelde sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen installeer je draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1850,00 tot €3000,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In de lijst hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Hantum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, pincode, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hantum (juli 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Toch, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de tabel hieronder bekijk je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hantum. Zij hebben ervaring met merken als Sentry en VARTA. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en leveranciers in Hiaure, Holwerd, Hantumeruitburen en Ternaard.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. Hierna delen we praktische tips om de kans op inbraak in Hantum te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Hantum vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Friesland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die jou ondersteunen bij het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s helpen jou met een zeer veilige alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Optioneel bieden zij de optie tot een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Bosch, TP-Link, Somfy, EZVIZ, Foscam + Eve, Yale, Eufy, Hombli, Netamo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat kost een alarmsysteem installeren in Hantum?

De kosten van een slim alarmsysteem in Hantum voor thuis liggen ongeveer tussen de €600,00 en €1425,00. De exacte prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort systeem, de eventuele uitbreidingen zoals een beveiligingscamera of CO2 melder, het aantal ruimtes, en de jaarlijkse inspectie.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij onraad en inbraak analyseert een operator wat de actuele status is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De medewerker van de meldkamer belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een geverifieerd alarm. Met Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De prijs van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 en +/- €30,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Wanneer het alarmsysteem afgaat is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een sirene (een luid geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Je kunt eventueel ook kiezen voor SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. De meest betaalbare keuze is een bedrade camera vanaf €200,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een systeem met HD-beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Kies dan voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €450,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Hantum.


Postcodegebied: 9147

Plaats een reactie