Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hiaure

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Hiaure heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een actieve alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, waarschuwt bij een inbraak en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Evenzeer waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. Middels onze uitgebreide keuzehulp delen wij betrouwbare info over de verschillende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien doorzoek je op deze pagina bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Hiaure en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-hiaure

Alarminstallatie Hiaure aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch detectiesysteem dat een signaal geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij beweging zal het systeem het alarm inschakelen en krijg je meteen melding op je smartphone. Tegen extra betaling is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De medewerker van de meldkamer analyseert de situatie en neemt telefonisch contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een geverifieerd alarm schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hiaure? In ons speciale stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning en check op welke plekken inbrekers binnen kunnen komen. Met deze informatie kom je erachter welke ingangen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Betreffende inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: waterdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders, magneetcontacten, gasdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Kies het soort alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij bekabelde installaties worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en is een stuk flexibeler. Een hybride inrichting is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We onderscheiden diverse alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor telefonische oproep, SMS, geluidsalarm, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor een standaard melding richting de alarmcentrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om inbrekers te verrassen kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt zo snel mogelijk diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hiaure.

 5. Installatieservice

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De woningbeveiliger vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Hiaure?

Vraag offertes op bij installateurs in direct regio

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer woningen in de gemeente Noardeast-Fryslân laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief bewegingsmelders, buitensirene, afstandsbediening, camerabewaking, rookmelders. In aanvulling daarop start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hieronder delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is heel snel te installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Als laatste kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Houd in acht dat batterijen leeg kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarief inclusief montage: €675,00 tot €2050,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €1225,00 – €2100,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bedrade sensors, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn neem je draadloze detectoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1950,00 oplopend tot €2350,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor extra componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. Onderstaand sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Hiaure.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, ID, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hiaure (november 2023)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Maar, als je het laat plaatsen door een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het overzicht hieronder delen wij de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hiaure. Zij kunnen je helpen met merken zoals Olympia en EATON. Of zoek door naar bedrijven en leveranciers in Holwerd, Waaxens, Hantum en Hantumeruitburen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We geven 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Hiaure te verkleinen. Lees ook meer info over Draadloos alarmsysteem.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Hiaure vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Zij bieden een compleet en professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Optioneel heb je de keuze voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en EZVIZ, Foscam, Somfy, TP-Link, Bosch & Yale, Eufy, Arlo, Netamo, Hombli.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat kost een alarmsysteem installeren in Hiaure?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Hiaure voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €525,00 en €1175,00. De normale prijs is afhakelijk van het type alarm, extra services zoals meldkamer koppeling en camera’s of brandmelder, de grootte van het huis, en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij onraad en inbraak bekijkt de medewerker of er iets aan de hand is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een expert neemt contact op met de bewoners in het geval van een inbraak of brand. Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en €35,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Als je een stil alarm laat installeren hoort de indringer niets, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de pakkans is een stuk groter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bedrade camera vanaf €300,00 per stuk. Heb je liever de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Plaats dan een HD IP camera voor €375,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Hiaure.


Postcodegebied: 9148

Plaats een reactie