Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oldeberkoop

Dankzij een alarmsysteem in Oldeberkoop heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een eigen alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je meer gemoedsrust. Tevens kan een huisalarm een signaal geven bij brand, gas of lekkage. In de praktische keuzehulp vind je betrouwbare info over de meest populaire systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast verstrekken we op dit portaal bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Oldeberkoop en vind je slimme tips tegen inbraak.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-oldeberkoop

Alarminstallatie Oldeberkoop laten installeren

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij ongewone situaties gaat het alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Steeds vaker wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De medewerker van de meldkamer kijkt de melding na en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oldeberkoop? In ons speciale stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning om erachter te komen waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op die manier bepaal je welke toegangsplekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Betreffende inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: rookmelders, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, gasdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Soort alarm kiezen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij bekabelde installaties is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen bedrading nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride product een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  We onderscheiden verschillende alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: telefonische oproep, E-mail, geluidsalarm, SMS. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en selecteer de installatie die je wilt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oldeberkoop.

 5. Installatie en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De installateur legt precies uit hoe het systeem werkt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij onraad.

Een goed alarmsysteem kopen in Oldeberkoop?

Krijg verschillende offertes van experts uit de buurt

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Ooststellingwerf houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief rookmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, buitensirene, bewegingsmelders. Daarbij zul je moeten kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hieronder delen we daar meer info over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, dat werkt op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarbij kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Houd in acht dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijzen inclusief montage: €825,00 tot wel €2100,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een betrouwbaar systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit vaak een randvoorwaarde. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Investering inclusief installatie: €925,00 – €2200,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels aangesloten zijn gebruik je bedrade onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kies je voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1250,00 oplopend tot €2200,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In de lijst hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Oldeberkoop.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, tag, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oldeberkoop (februari 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Maar, op het moment je kiest voor een professioneel installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de bijgaande tabel tonen wij de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oldeberkoop. Zij werken met gangbare merken als INIM en Leverkusen. Of bekijk installateurs en bedrijven in Nijeberkoop, Makkinga, Bontebok en Nieuwehorne.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We delen populaire tips om de kans op inbraak in Oldeberkoop te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Stil alarm.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Oldeberkoop vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Drenthe onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven met veel kennis over het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven helpen jou met een complete alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Steeds vaker bieden zij de optie tot een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Somfy, Bosch, EZVIZ, D-Link, TP-Link & Eufy, Netamo, Hombli, Yale, Eve.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Oldeberkoop?

De kosten van een goed alarmsysteem in Oldeberkoop voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €475,00 en €1325,00. De normale prijs wordt beïnvloed door het gekozen systeem, de eventuele uitbreidingen zoals camera’s of CO2 melder, het aantal kamers, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Als het alarm een signaal opvangt analyseert een operator of er een noodzaak is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De beveiliger zoekt meteen contact met de bewoners bij overval, inbraak of brand. Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 en €47,50 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een ongewone beweging ontvang je op diverse manieren een signaal. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS, telefonische oproep. Bij een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en de pakkans is een stuk groter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bekabelde analoge camera vanaf €175,00 per unit. Liever de meest scherpe en heldere HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Installeer dan een HD IP camera voor €500,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Oldeberkoop.


Postcodegebied: 8420, 8421

Plaats een reactie