Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Nieuwehorne

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Nieuwehorne beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, jaagt inbrekers de deur uit en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Ook kan een huisalarm een signaal geven bij brand of lekkage. Met onze speciale keuzehulp lees je handige informatie over de diverse systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Ook doorzoek je op dit platform verschillende beveiligingsbedrijven in Nieuwehorne en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-nieuwehorne

Alarminstallatie Nieuwehorne aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch detectiesysteem dat een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een signalering zal het alarm worden geactiveerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Steeds vaker is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De medewerker van de meldkamer bekijkt wat er aan de hand is en waarschuwt de contactpersonen (sleutelhouders). Bij brand, inbraak of een overval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Nieuwehorne? In het bijgaande stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis om erachter te komen waar de zwakke plekken liggen. Zo ontdek je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: waterdetectoren, gasdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, glasbreuksensoren.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest bekende types zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bedrade systemen moeten er overal draden worden getrokken zodat het heel storingsongevoelig is. Een kabelvrij systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en kent een eenvoudige installatie. Een hybride product werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen

  We onderscheiden meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: SMS, E-mail, lichtalarm, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met een automatische melding naar een 24/7 meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag gratis offertes op

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Nieuwehorne en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Een beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De medewerker legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij calamiteiten.

Een handig alarmsysteem kopen in Nieuwehorne?

Bekijk actuele prijzen bij specialisten in jouw regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Steeds meer woningen in de gemeente Heerenveen hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met afstandsbediening, bewegingsmelders, rookmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling. Evenzeer dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk bespreken we de voordelen en nadelen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarbij kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Grote nadelen zijn dat batterijen op kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Onkosten inclusief montage: €650,00 tot €1700,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Dit werkt heel erg effectief, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, minder storingsgevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Prijs inclusief installatie: €1300,00 tot ongeveer €2100,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is zeer betrouwbaar, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bedrade sensors, en waar nog geen bedrading is kies je voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1150,00 – €2050,00.

Extra opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in Nieuwehorne.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pincode, pas, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Nieuwehorne (mei 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Toch, als je het laat plaatsen door een erkend installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In dit overzicht tonen wij de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Nieuwehorne. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Tadrian en Wertheim. Je bekijkt hier ook bedrijven en installateurs in Bontebok, Oldeberkoop, Oudehorne en Hoornsterzwaag.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. Hierna delen we handig tips om de kans op inbraak in Nieuwehorne te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Bewegingsmelder.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Nieuwehorne vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die veel expertise hebben rondom het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een effectieve alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. In de regel bieden zij de optie tot een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Bosch, D-Link, TP-Link, EZVIZ, Somfy + Yale, Eufy, Arlo, Hombli, Eve.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Nieuwehorne?

De kosten van een goed alarmsysteem in Nieuwehorne voor thuis liggen gemiddeld tussen de €500,00 en €975,00. De exacte prijs is afhakelijk van het gekozen systeem, het aantal extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of CO2 melder, het aantal ruimtes, en garantietermijn.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij onraad en inbraak bekijkt een medewerker meteen of er een dreigende situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De medewerker van de meldkamer probeert bewoners meteen te bellen Bij een noodsituatie Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijs van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 en €55,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij beweging ontvang je op diverse manieren een signaal. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: telefonische oproep, SMS, e-mail, lichtalarm. Indien je het stille alarm aanzet weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt ongewenst bezoek af en de pakkans is een stuk groter omdat je beelden terug kunt kijken. Een voordelige mogelijkheid is een set met analoge camera’s, vanaf €200,00 per camera. Heb je liever een oplossing met HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Probeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €375,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Nieuwehorne.


Postcodegebied: 8414

Plaats een reactie