Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Twenterand

Dankzij een alarmsysteem in Twenterand voel je je een stuk veiliger thuis. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Tevens heeft het huisalarm ook een melding bij brand, rook of een gaslek. Met onze speciale keuzehulp vind je goede informatie over de meest populaire systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. In aanvulling hierop bieden we op dit portaal verschillende beveiligingsbedrijven in Twenterand en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-twenterand

Alarminstallatie Twenterand plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij ongewone situaties gaat vaak een sirene af en krijg je een melding op je smartphone. In veel gevallen wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De medewerker van de meldkamer ziet direct wat de situatie is en waarschuwt het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Twenterand? In het onderstaande stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en controleer waar inbrekers binnen kunnen komen. Met deze informatie bepaal je welke toegangsplekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: magneetcontacten, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders, waterdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld systeem wordt alle verbonden met draden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride installatie is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit meerdere type alarmen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: lichtalarm, telefonische oproep, SMS, geluidsalarm. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling van een 24/7 meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om de pakkans te vergroten kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul jouw adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Twenterand en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Een beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op het afgesproken moment. De installateur hoe je het systeem in werking stelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon ingeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij verdachte omstandigheden.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Twenterand?

Vergelijk tarieven van vakmannen uit jouw regio

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Twenterand kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, meldkamer koppeling, rookmelders, camerabewaking, bewegingsmelders. In aanvulling daarop dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hieronder delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Het is makkelijk aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Houd in acht dat batterijen leeg kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarief inclusief montage: €725,00 – €2050,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Er zijn nauwelijks storingen, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Onkosten inclusief installatie: €1125,00 oplopend tot €1950,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is kies je voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijs inclusief aanleggen: €2000,00 tot en met €2000,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Twenterand.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, tag, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Twenterand (juli 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Maar, ga je voor een professioneel installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande overzicht delen wij de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Twenterand. Zij hebben ervaring met merken als FireAngel en Unisafe. Je kunt ook doorklikken naar installatiebedrijven en leveranciers in Dalfsen, Ommen, Tubbergen en Wierden.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We geven relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Twenterand te verkleinen. Check ook extra informatie over Hybride alarmsysteem.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Twenterand vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die jou ondersteunen bij het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze firma’s staan bekend om een zeer veilige alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Optioneel bieden zij de optie tot een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en D-Link, Bosch, Foscam, EZVIZ, TP-Link & Arlo, Netamo, Eve, Yale, Hombli.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Twenterand?

De kosten van een goed alarmsysteem in Twenterand voor thuis liggen je tussen de €575,00 en €1100,00. De normale prijs wordt beïnvloed door het type systeem (draadloos of bedraad), extra opties zoals camerabeveiliging of rookmelder, het aantal kamers, en het jaarlijkse onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij onraad en inbraak bekijkt een medewerker meteen wat er gaande is en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker van de meldkamer neemt meteen contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm D.m.v. Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De onkosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 en €45,00 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij beweging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: e-mail, doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een goedkope optie is een combinatie van basis camera’s, vanaf €250,00 per unit. Zoek je een oplossing met HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Zoek dan naar een HD IP camera voor €375,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Twenterand.


Postcodegebied: 7676

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie