Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Gaast

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Gaast beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Evenzeer geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, gas of lekkage. In onze handige keuzehulp doorzoek je handige details over de mogelijke systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Daarnaast tonen wij op dit portaal toonaangevende beveiligingsbedrijven in Gaast en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-gaast

Alarminstallatie Gaast laten installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch waarschuwingssysteem dat via sensoren een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij onraad slaat het alarm aan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Indien gewenst wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een professional kijkt de melding na en waarschuwt de klant (de bewoner). Bij een geverifieerde alarmmelding worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Gaast? In het onderstaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en controleer waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Zo markeer je welke ingangen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: glasbreuksensoren, gasdetectoren, magneetcontacten, waterdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld woningalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft deze kabels niet nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride systeem is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Je hebt de keuze uit diverse type alarmeringen: populair is de melding op je telefoon, maar ook geluidsalarm, telefonische oproep, E-mail, lichtalarm. Een interessante keuze is extra service van de Particuliere alarmcentrale PAC. Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om inbrekers te verrassen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes vergelijken

  Vul jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Gaast en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Een beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiliger vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) ingeven die een notificatie ontvangt bij abnormale gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Gaast?

Bekijk actuele prijzen bij experts in jouw buurt

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Súdwest-Fryslân beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over camerabewaking, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, buitensirene, afstandsbediening. Verder moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het volgende stuk lichten we dat verder toe.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, met units die werken met batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarbij kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijzen inclusief montage: €800,00 tot wel €1600,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het onderhoud is minder complex, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijzen inclusief installatie: €1025,00 tot ongeveer €1850,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt kies je voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1500,00 tot +/- €1900,00.

Extra opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het volgende schema vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Gaast.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, tag, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Gaast (november 2023)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het bijgaande overzicht tonen wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Gaast. Zij werken met gangbare merken als EI Electronics en Omron. Of klik door voor aanbieders en bedrijven in Allingawier, Exmorra, Piaam en Idsegahuizum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. Hierna delen we relevante tips de opties voor inbraak in Gaast te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Toegangscontrole.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Gaast vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel met veel kennis over het plaatsen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een professionele alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Vaak werken zij met een eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Bosch, Somfy, EZVIZ, TP-Link, Foscam + Eufy, Hombli, Yale, Arlo, Netamo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Gaast?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Gaast voor thuis liggen gemiddeld tussen de €350,00 en €1300,00. De precieze prijs komt tot stand door het soort systeem, de extra opties zoals een beveiligingscamera of gasdetector, de grootte van de woning en het onderhoudscontract.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt de centralist direct wat de actuele status is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een expert zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen als er sprake is van inbraak of brand Door gebruik te maken van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De investering in een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 en +/- €55,00 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij ongewone situaties ontvang je op diverse manieren een signaal. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luid geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS, lichtalarm. Indien je het stille alarm aanzet weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een set met analoge camera’s, vanaf €300,00 per stuk. Zoek je optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €400,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Gaast.


Postcodegebied: 8757

Plaats een reactie