Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Allingawier

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Allingawier heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Je alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, jaagt inbrekers de deur uit en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Daarnaast stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand of lekkage. Met onze speciale keuzehulp verstrekken we goede info over de diverse systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Verder tonen wij hier een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Allingawier en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-allingawier

Alarminstallatie Allingawier laten installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch systeem dat notificaties verstuurt bij beweging, glasbreuk of rook. Bij detectie wordt het alarm getriggerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Indien gewenst wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De centralist bekijkt de situatie en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een noodgeval kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Allingawier? In dit handige stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en achterhaal waar de zwakke plekken liggen. Met deze informatie ontdek je welke deuren en ramen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met het oog op inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: glasbreuksensoren, waterdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, magneetcontacten.

 2. Selecteer een type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld woningalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Het draadloze alternatief heeft geen bedrading nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride product kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een accurate melding voor de meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt binnen korte tijd 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Allingawier.

 5. Installatieservice

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een geschikt moment op korte termijn. De medewerker demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon doorgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij calamiteiten.

Een handig alarmsysteem kopen in Allingawier?

Bekijk actuele prijzen bij experts in direct regio

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Súdwest-Fryslân hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals afstandsbediening, rookmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking, buitensirene. Tevens zul je moeten kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hieronder bespreken we de voordelen en nadelen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, met units die werken met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het wat meer storingen kent.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Investering inclusief montage: €800,00 oplopend tot €1350,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit type zelfs een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, minder storingsgevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Onkosten inclusief installatie: €1250,00 tot ongeveer €2200,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is zeer betrouwbaar, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bedrade componenten, op plekken waar geen bedrading ligt kies je voor draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Een relatief duur systeem.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1850,00 tot +/- €2300,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Onderstaand vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Allingawier.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pas, tag, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Allingawier (april 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Maar, als je het uitbesteed aan een erkend installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de bijgaande tabel bieden wij de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Allingawier. Zij werken met gangbare merken als De Raat en Ewent. Of bekijk aanbieders en bedrijven in Exmorra, Ferwoude, Gaast en Piaam.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven praktische tips om de kans op inbraak in Allingawier te verminderen. Check ook extra informatie over Seniorenalarm.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Allingawier vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze leveranciers faciliteren een ingenieuze alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In de regel kan jij hier ook terecht voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en TP-Link, Bosch, Somfy, EZVIZ, D-Link + Netamo, Yale, Eufy, Hombli, Eve.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Allingawier?

De kosten van een goed alarmsysteem in Allingawier voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €425,00 en €1325,00. De normale prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type systeem (draadloos of bedraad), de additionele services zoals alarmcentrale en camera’s of CO2 melder, het soort woning, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen wordt er in de alarmcentrale gekeken of er een noodzaak is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De medewerker van de meldkamer probeert bewoners meteen te bellen bij een geverifieerd alarm Middels Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De extra kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €12,50 en +/- €45,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij ongewone situaties ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Alternatieven zijn o.a.: lichtalarm, SMS, telefonische oproep, e-mail. Als je kiest voor een stil alarm hoort de indringer niets, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een bedrade camera vanaf €225,00 per unit. Liever optimaal gedetailleerd beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Maak dan de keuze voor een HD IP camera voor €550,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Allingawier.


Postcodegebied: 8758

Plaats een reactie