Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ferwoude

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Ferwoude is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Je alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, beperkt de eventuele schade en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Evenzeer heeft het huisalarm ook een melding bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp tonen wij betrouwbare informatie over de soorten systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Bovendien bieden we hier toonaangevende beveiligingsbedrijven in Ferwoude en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-ferwoude

Alarminstallatie Ferwoude laten plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch waarschuwingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij ongewone situaties zal het alarm worden geactiveerd en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In veel gevallen is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De medewerker van de meldkamer controleert het signaal en neemt direct contact op met de betrokken klant. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Ferwoude? In het gedeelte hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en ontdek zo waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op deze manier ontdek je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen voorzien moeten worden van detectors. Met het oog op inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: bewegingsmelders, glasbreuksensoren, rookmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, waterdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij bekabelde installaties moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen kabels nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook telefonische oproep, SMS, E-mail, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling van de alarmcentrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om inbrekers te verrassen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt binnen korte tijd verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ferwoude en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een geschikt moment op korte termijn. De vakman legt precies uit hoe het systeem werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen inprogrammeren die ingelicht moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Ferwoude?

Krijg verschillende offertes van beveiligingsbedrijven uit de buurt

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer woningen in de gemeente Súdwest-Fryslân houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief bewegingsmelders, buitensirene, rookmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking. Daarnaast heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende opsomming noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Grote nadelen zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijzen inclusief montage: €800,00 tot wel €1700,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 kan men dit verplicht stellen. Het is gemakkelijker in onderhoud, het is storingsongevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Onkosten inclusief installatie: €975,00 tot wel €2100,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bedrade sensors, op plekken waar geen bedrading ligt maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1600,00 tot ongeveer €2100,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Ferwoude.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, druppel, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ferwoude (december 2023)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Echter, wanneer je dit laat doen door een professioneel installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de tabel hieronder bieden wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ferwoude. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Viper en Xteq. Of bekijk bedrijven en leveranciers in Hieslum, Parrega, Exmorra en Allingawier.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. Hierna delen we relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Ferwoude te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Telefoonmelding.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Ferwoude vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners helpen jou met een vernuftige alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. In de regel heb je de keuze voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en D-Link, EZVIZ, TP-Link, Foscam, Bosch + Hombli, Eufy, Netamo, Arlo, Eve.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Ferwoude?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Ferwoude voor thuis liggen je tussen de €500,00 en €1175,00. De totaalprijs wordt beïnvloed door het type installatie, extra services zoals camerabeveiliging of gasmelder, het woonoppervlak, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt de medewerker wat de situatie is en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker belt direct de bewoners of andere contactpersonen als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Met Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De tarieven van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €15,00 & €55,00 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij onraad wordt er een melding afgegeven. De meest populaire alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, lichtalarm, SMS, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een bedrade camera vanaf €200,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je haarscherp beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Plaats dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €425,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Ferwoude.


Postcodegebied: 8761

Plaats een reactie