Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Groenekan

Met een alarmsysteem in Groenekan beveilig je jouw huis tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, waarschuwt bij onraad en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Daarnaast zal het huisalarm afgaan bij brand, gas of lekkages. In onze handige keuzehulp vind je betrouwbare details over de diverse systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. In aanvulling hierop verstrekken we hier bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Groenekan en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-groenekan

Alarminstallatie Groenekan plaatsen

Een alarmsysteem is een beveiligingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij ongewone situaties zal het alarm worden geactiveerd en krijg je meteen melding op je smartphone. Soms wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De operator analyseert de situatie en probeert contact te leggen met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een geverifieerde alarmmelding worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Groenekan? In het onderstaande stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en achterhaal waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op die manier ontdek je welke deuren en ramen verzegeld moeten worden met een sensor. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: bewegingsmelders, waterdetectoren, gasdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, rookmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  Populaire keuze zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride product is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Je hebt de keuze uit diverse alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor telefonische oproep, E-mail, lichtalarm, SMS. Een interessante keuze is doorschakeling van de alarmcentrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Indien gewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt binnen korte tijd meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Groenekan en omgeving.

 5. Installatieservice

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een vooraf afgesproken moment. De woningbeveiliger laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die gealarmeerd worden bij verdachte omstandigheden.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Groenekan?

Vraag offertes op bij vakmannen in jouw buurt

Tips: Type beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente De Bilt kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Zo zijn er hele voordelige modellen met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief meldkamer koppeling, buitensirene, rookmelders, bewegingsmelders, camerabewaking. Evenzeer zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hieronder zullen we daar een toelichting op geven.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, dat werkt op batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Let erop dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €675,00 tot ongeveer €1600,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het onderhoud is minder complex, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijs inclusief installatie: €925,00 tot ongeveer €1900,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De betrouwbaarheid is hoog, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn installeer je bedrade componenten, waar nog geen kabels getrokken zijn installeer je draadloze detectoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1250,00 tot €1900,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In de lijst hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Groenekan.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, pas, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Groenekan (mei 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Maar, wanneer je dit laat doen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de tabel hieronder delen wij de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Groenekan. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Videx en Proteq. Of klik door voor leveranciers en aanbieders in Maartensdijk, Hollandsche Rading, Bosch en Duin en Den Dolder.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We delen populaire tips om de kans op inbraak in Groenekan te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Bedraad alarmsysteem.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Groenekan vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Utrecht onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven met veel kennis over het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan garant voor een slimme alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Meestal kan je kiezen voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en TP-Link, Foscam, EZVIZ, D-Link, Bosch & Hombli, Eufy, Yale, Netamo, Eve.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Groenekan?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Groenekan voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €475,00 en €1000,00. De precieze prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type alarm, extra services zoals camera’s of CO2 melder, de grootte van het huis, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij beweging, glasbreuk of rook bekijkt een medewerker meteen wat er aan de hand is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een agent zoekt meteen contact met de bewoners bij een geverifieerd alarm. Door middel van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De onkosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 en €32,50 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij onraad kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luide sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook e-mail, SMS, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Voor de kleine portemonnee is er een bekabelde analoge camera vanaf €250,00 p/stuk. Voorkeur voor een oplossing met HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €550,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Groenekan.


Postcodegebied: 3737

Plaats een reactie