Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Maartensdijk

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Maartensdijk kan je met een gerust hart de deur uit. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Daarbij zal het huisalarm afgaan bij water (lekkage), brand en gas. In onze handige keuzehulp verstrekken we uitgebreide details over de meest populaire systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste doorzoek je op deze site erkende beveiligingsbedrijven in Maartensdijk en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-maartensdijk

Alarminstallatie Maartensdijk plaatsen

Een alarmsysteem is een elektronisch mechanisme dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een foute beweging gaat het alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Wanneer je dat wil wordt jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. De centralist bekijkt de situatie en belt direct het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een geverifieerde alarmmelding schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Maartensdijk? In het bijgaande stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en check op welke plekken de inbraakkansen aannemelijk zijn. Daardoor kom je erachter welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: glasbreuksensoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, magneetcontacten.

 2. Selecteer een type alarm

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld woningalarm moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een kabelvrij systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride oplossing is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor telefonische oproep, SMS, geluidsalarm, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van extra service van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Indien gewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Binnen enkele dagen ontvang je 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Maartensdijk.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een geschikt moment op korte termijn. De installateur geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kunt nu ook de contactpersonen doorgeven die ingelicht moeten worden bij calamiteiten.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Maartensdijk?

Krijg verschillende offertes van beveiligingsbedrijven in de buurt

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer woningen in de gemeente De Bilt gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel detectoren en sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over camerabewaking, buitensirene, rookmelders, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. Daarbij moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het volgende stuk zullen we daar een toelichting op geven.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Het is eenvoudig aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Tevens is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Grote nadelen zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Investering inclusief montage: €750,00 tot wel €1700,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Onkosten inclusief installatie: €1025,00 tot ongeveer €1950,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bekabelde sensoren, waar nog geen kabels getrokken zijn maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1800,00 – €2100,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Onderstaand vind je meer informatie over veilig wonen in Maartensdijk.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, ID, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Maartensdijk (juni 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Toch, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het bijgaande overzicht bekijk je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Maartensdijk. Zij hebben ervaring met merken als Recommand en Musdo. Je bekijkt hier ook installateurs en bedrijven in Hollandsche Rading, Lage Vuursche, Groenekan en Bosch en Duin.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Maartensdijk te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Hybride alarmsysteem.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Maartensdijk vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Utrecht leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die kunnen helpen bij het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Zij bieden een innovatieve alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Doorgaans werken zij met een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Bosch, TP-Link, D-Link, Foscam, Somfy of Yale, Eve, Arlo, Eufy, Netamo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Maartensdijk?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Maartensdijk voor thuis liggen je tussen de €400,00 en €1375,00. De totale prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort alarm, de aanvullende diensten zoals camerabeveiliging of koolmonoxidemelder, het aantal kamers, en de installateur.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij brand, inbraak of glasbreuk checkt de centralist wat er rondom het huis gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. De operator belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een geverifieerd alarm Door gebruik te maken van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De prijzen van een alarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €20,00 en €40,00 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Wanneer het alarmsysteem afgaat is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Daarbij bieden sommige aanbieders ook e-mail, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep. Bij een stil alarm zal er geen sirene afgaan, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een systeem met digitale camera’s, vanaf €150,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Maak dan de keuze voor een HD IP camera vanaf €425,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Maartensdijk.


Postcodegebied: 3738

Plaats een reactie