Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oosterwijtwerd

Dankzij een alarmsysteem in Oosterwijtwerd kan je met een gerust hart de deur uit. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, kan je laten koppelen aan de meldkamer en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Evenzeer geeft het huisalarm ook een signaal af bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Met onze speciale keuzehulp lees je goede details over de meest populaire systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop doorzoek je op deze site toonaangevende beveiligingsbedrijven in Oosterwijtwerd en check je praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-oosterwijtwerd

Alarminstallatie Oosterwijtwerd plaatsen

Een alarmsysteem is een elektrisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een foute beweging gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Soms is jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een expert kijkt direct mee en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Zodra het alarm geverifieerd kan worden worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oosterwijtwerd? In het onderstaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en kijk waar inbrekers binnen kunnen komen. Op die manier maak je een plan welke toegangsplekken verzegeld moeten worden met een sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: rookmelders, waterdetectoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, magneetcontacten.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bekabelde optie is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Het draadloze alternatief heeft geen kabels nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. De hybride mogelijkheid is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er zijn diverse type alarmeringen: een melding via een smartphone App, geluidsalarm, SMS, telefonische oproep, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een accurate melding voor de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Als laatste kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer jouw postcode en huisnummer in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan kosteloos verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oosterwijtwerd en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een vooraf afgesproken moment. De beveiligingsspecialist geeft altijd een goed instructie. Je kan eventueel ook een contactpersoon ingeven die op de hoogte gesteld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Oosterwijtwerd?

Krijg verschillende offertes van beveiligingsbedrijven uit de regio

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Eemsdelta hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn betaalbare budget producten met enkel noodzakelijke functies. Er bestaan ook complete pakketten met camerabewaking, bewegingsmelders, buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Ook moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hierna lees je er alles over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Tevens is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Grote nadelen zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €650,00 tot ongeveer €1450,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Je hebt weinig onderhoud nodig, het is storingsongevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Prijzen inclusief installatie: €1175,00 tot €2100,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde componenten, op de plekken waar nog geen kabels liggen kies je voor draadloze sensors.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1200,00 – €2200,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor extra componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het volgende schema lees je meer over veilig wonen in Oosterwijtwerd.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, tag, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oosterwijtwerd (december 2023)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Alleen, op het moment je kiest voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het bijgaande overzicht tonen wij de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oosterwijtwerd. Zij kunnen je helpen met merken zoals Economy en GP. Of bekijk bedrijven en leveranciers in Leermens, Eenum, Spijk en Godlinze.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we populaire tips om de kans op inbraak in Oosterwijtwerd te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Alarmlicht.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Oosterwijtwerd vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die veel expertise hebben rondom het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen helpen jou met een ingenieuze alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Mogelijk kunnen ze jou ook helpen met abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Bosch, Foscam, D-Link, TP-Link, Somfy + Eufy, Eve, Yale, Arlo, Hombli.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Oosterwijtwerd?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Oosterwijtwerd voor thuis liggen gemiddeld tussen de €575,00 en €1200,00. De totaalprijs komt tot stand door het type installatie, de additionele services zoals meldkamer en camera’s of CO2 melder, het aantal kamers, en de installateur.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Als het alarm een signaal opvangt controleert een centralist wat er rondom het huis gebeurt en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een expert waarschuwt de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Middels Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De investering in een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 & €50,00 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een signalering kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: lichtalarm, telefonische oproep, e-mail, SMS. Als je een stil alarm laat installeren is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bedrade camera vanaf €225,00 p/stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je optimaal gedetailleerd beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Installeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €425,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Oosterwijtwerd.


Postcodegebied: 9911

Plaats een reactie