Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Godlinze

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Godlinze verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een actieve alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, beperkt de eventuele schade en geeft je meer gemoedsrust. Daarbij waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. In de praktische keuzehulp check je goede informatie over de meest bekende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Tevens verstrekken we op dit platform erkende beveiligingsbedrijven in Godlinze en check je praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-godlinze

Alarminstallatie Godlinze laten installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij beweging gaat vaak een luid alarm af en krijg je een melding op je smartphone. Indien gewenst is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De beveiliger controleert het signaal en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de betrokken klant. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Godlinze? Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en check op welke plekken de risico’s het grootst zijn. Op basis daarvan markeer je welke ramen en deuren voorzien moeten worden van detectors. Met het oog op inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: waterdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, rookmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld huisalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan je heel eenvoudig aansluiten. De hybride mogelijkheid kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan verschillende alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, geluidsalarm, SMS, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling van een speciale meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Afsluitend kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul jouw adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt binnen korte tijd allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Godlinze en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De expert legt precies uit hoe het systeem werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die ingelicht moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een handig alarmsysteem kopen in Godlinze?

Ontvang gratis offertes van specialisten in de buurt

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer mensen in de gemeente Eemsdelta beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief buitensirene, meldkamer koppeling, camerabewaking, bewegingsmelders, afstandsbediening. Ook heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hierna lichten we dat verder toe.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarnaast kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Houd in acht dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijs inclusief montage: €825,00 oplopend tot €1950,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een betrouwbaar systeem, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Investering inclusief installatie: €1000,00 tot ongeveer €1900,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De betrouwbaarheid is hoog, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bedrade componenten, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze sensors.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1850,00 tot wel €2800,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Godlinze.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pincode, pas, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Godlinze (november 2023)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Toch, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de bijgaande tabel bekijk je de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Godlinze. Zij werken met gangbare merken als Xteq en Lloyd. Of zoek door naar bedrijven en leveranciers in Spijk, Oosterwijtwerd, Losdorp en Bierum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden relevante tips de opties voor inbraak in Godlinze te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Meldkamer.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Godlinze vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Groningen onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan bekend om een complete alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In potentie bieden zij de optie tot een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Bosch, EZVIZ, Somfy, Foscam, D-Link + Netamo, Yale, Eufy, Eve, Arlo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Godlinze?

De kosten van een slim alarmsysteem in Godlinze voor thuis liggen je tussen de €325,00 en €875,00. De echte prijs is afhakelijk van het type alarm, de aanvullende diensten zoals camera’s of brandmelder, het aantal kamers, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij brand, inbraak of glasbreuk wordt er in de alarmcentrale gekeken wat de situatie is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een professional belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een noodgeval D.m.v. Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De investering in een alarmsysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €15,00 en +/- €55,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een signalering kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook telefonische oproep, e-mail, lichtalarm, SMS. Als je een stil alarm laat installeren zal er geen sirene afgaan, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een goedkope optie is een bedrade camera vanaf €150,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je haarscherp beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Installeer dan een HD IP camera vanaf €500,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Godlinze.


Postcodegebied: 9908

Plaats een reactie