Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Koedijk

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Koedijk kan je met een gerust hart de deur uit. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, waarschuwt bij een inbraak en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Eveneens waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. In onze handige keuzehulp bieden we handige informatie over de meest populaire systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Ook vergelijk je op dit platform mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Koedijk en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-koedijk

Alarminstallatie Koedijk laten aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektrisch systeem dat een signaal geeft bij onraad en inbraak. Bij detectie zal het alarm afgaan en krijg je meteen melding op je smartphone. Steeds vaker wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De medewerker van de meldkamer onderzoekt de melding en belt direct de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodgeval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Koedijk? In het bijgaande stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en ontdek zo waar inbrekers binnen kunnen komen. Aan de hand hiervan ontdek je welke ingangen voorzien moeten worden van detectors. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: magneetcontacten, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, waterdetectoren, bewegingsmelders, gasdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bekabelde optie is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wifi-systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride systeem werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep, E-mail. Een interessante keuze is een automatische melding naar de meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Mogelijk kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Geef het installatie adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Koedijk en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een vooraf afgesproken moment. De vakman laat goed zien hoe het allemaal werkt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die een notificatie ontvangt bij verdachte omstandigheden.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Koedijk?

Krijg verschillende offertes van vakmannen in jouw regio

Tips: Type beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Dijk en Waard houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met alleen basisfuncties. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, rookmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, afstandsbediening. Verder moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende opsomming zullen we daar een toelichting op geven.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, dat werkt op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Als laatste kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Vergeet niet dat batterijen niet eeuwig meegaan en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarief inclusief montage: €750,00 tot €2150,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Er zijn nauwelijks storingen, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €1225,00 – €1650,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn installeer je bedrade sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze onderdelen.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Investering inclusief aanleggen: €1800,00 tot en met €2000,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief verschillende extra opties en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Koedijk.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, ID, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Koedijk (juli 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Echter, als je het laat plaatsen door een professioneel installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het overzicht hieronder check je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Koedijk. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Eurosafe en Holland Safety. Op onze site bekijk je ook leveranciers en aanbieders in Sint Pancras, Stompetoren, Oudorp en Den Hoorn.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de kans op inbraak in Koedijk te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Koedijk vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen helpen jou met een slimme alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In potentie kunnen ze jou ook helpen met extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en D-Link, EZVIZ, TP-Link, Bosch, Foscam & Arlo, Hombli, Eve, Yale, Netamo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat kost een alarmsysteem installeren in Koedijk?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Koedijk voor thuis liggen gemiddeld tussen de €575,00 en €1300,00. De exacte prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort systeem, de eventuele uitbreidingen zoals alarmcentrale en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal kamers, en het onderhoudscontract.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij onraad en inbraak zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er precies gebeurt en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een agent waarschuwt de bewoners bij een noodgeval D.m.v. Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De tarieven van een inbraakalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €20,00 en €50,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een foute beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: telefonische oproep, SMS, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de pakkans is een stuk groter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een voordelige mogelijkheid is een dome/bullet camera vanaf €150,00 per stuk. Voorkeur voor haarscherp beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Plaats dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €525,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Koedijk.


Postcodegebied: 1830, 1832

Plaats een reactie