Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oudorp

Met een alarmsysteem in Oudorp kan je met een gerust hart de deur uit. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een eigen alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Als extra voordeel kan een huisalarm een signaal geven bij water (lekkage), brand en gas. Via onze adviseurs bieden we handige info over de mogelijke systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Verder vergelijk je op deze site bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Oudorp en check je praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-oudorp

Alarminstallatie Oudorp laten aanleggen

Een alarmsysteem is een elektrisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij onraad en inbraak. Bij ongewone situaties gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Als extra optie wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een agent controleert het signaal en probeert contact te leggen met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oudorp? In het stukje hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis om erachter te komen waar inbrekers binnen kunnen komen. Daardoor bepaal je welke deuren en ramen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: waterdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, gasdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld systeem zijn alle componenten met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Het draadloze alternatief heeft geen kabels nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. De hybride mogelijkheid is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Type alarmering

  Er kan worden gekozen voor diverse type alarmeringen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: E-mail, SMS, telefonische oproep, geluidsalarm. Een interessante keuze is extra service van een speciale meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Afsluitend heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Binnen enkele dagen ontvang je verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oudorp.

 5. Installatie en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op de gekozen dag. De woningbeveiliger laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden bij calamiteiten.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Oudorp?

Vraag offertes op bij bedrijven uit de regio

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Alkmaar houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen basisfuncties. Er bestaan ook complete pakketten met rookmelders, buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling, camerabewaking. Daarnaast zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok delen we daar meer info over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Ook is het systeem zeer flexibel en voordelig. Let erop dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €675,00 tot €1800,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is de meest betrouwbare keuze, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, kent weinig storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijs inclusief installatie: €1125,00 – €1850,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bekabelde onderdelen, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1700,00 tot circa €1950,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Oudorp.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, pincode, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oudorp (juli 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Maar, wanneer je het laat aanleggen door lokaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In dit overzicht tonen wij de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oudorp. Zij werken met gangbare merken als Nedis en Musdo. Op onze site bekijk je ook leveranciers en aanbieders in Koedijk, Sint Pancras, Den Hoorn en De Koog.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden goed werkende tips om de kans op inbraak in Oudorp te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Hybride alarmsysteem.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Oudorp vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Zij staan bekend om een intelligente alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Vaak kan je kiezen voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en EZVIZ, Bosch, Somfy, Foscam, D-Link of Eufy, Eve, Hombli, Yale, Netamo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Oudorp?

De kosten van een slim alarmsysteem in Oudorp voor thuis liggen tussen de €375,00 en €875,00. De daadwerkelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort systeem, extra opties zoals camerabeveiliging of gasdetector, het aantal ruimtes, en het onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij calamiteiten bekijkt de centralist direct wat er rondom het huis gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De operator probeert bewoners meteen te bellen bij overval, inbraak of brand. Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €22,50 & €45,00 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij beweging kan je op diverse manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: SMS, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan hoort de indringer niets, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een bekabelde analoge camera vanaf €175,00 per unit. Wil je een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Plaats dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €575,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Oudorp.


Postcodegebied: 1829

Plaats een reactie