Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hoornaar

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Hoornaar is jouw woning dag en nacht beveiligd. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Je alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, jaagt inbrekers de deur uit en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Ook geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, gas of lekkages. In de praktische keuzehulp vind je goede informatie over de mogelijke systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Verder check je op dit portaal een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Hoornaar en vind je slimme tips tegen inbraak.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-hoornaar

Alarminstallatie Hoornaar plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingssysteem dat via sensoren een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij een signalering gaat vaak een sirene af en krijg je een melding op je smartphone. Wanneer je dat wil is jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De operator kijkt direct mee en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hoornaar? In het stukje hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en controleer waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Met deze informatie markeer je welke toegangsplekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: waterdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, gasdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm is alles met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride product werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  We onderscheiden meerdere type alarmen: populair is de melding op je telefoon, maar ook E-mail, lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep. Tegen betaling kan je ook kiezen voor extra service van een 24/7 meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Als laatste kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt zo snel mogelijk 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hoornaar en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op het afgesproken moment. De specialist hoe je het systeem in werking stelt. Je kunt nu ook de contactpersonen doorgeven die een notificatie ontvangt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Hoornaar?

Vraag offertes op bij installatiebedrijven uit jouw regio

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Flink wat huizen in de gemeente Molenlanden beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met bewegingsmelders, afstandsbediening, buitensirene, rookmelders, meldkamer koppeling. In aanvulling daarop heb je de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het volgende stuk lees je er alles over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Als laatste ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Minpunten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €775,00 tot €1300,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Het onderhoud is minder complex, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Onkosten inclusief installatie: €1050,00 tot €1750,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bekabelde detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt installeer je draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1150,00 tot €2750,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het stukje hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Hoornaar.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pincode, tag, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hoornaar (juni 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Alleen, als je het uitbesteed aan een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de onderstaande tabel tonen wij de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hoornaar. Zij werken met gangbare merken als Videotec en Wertheim. Of klik door voor bedrijven en leveranciers in Noordeloos, Lexmond, Vuren en Dalem.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden 10 handige tips om de opties voor inbraak in Hoornaar te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Hoornaar vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan garant voor een complete alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. In potentie kunnen ze jou ook helpen met abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en D-Link, EZVIZ, Foscam, Bosch, TP-Link + Yale, Netamo, Eufy, Arlo, Hombli.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Hoornaar?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Hoornaar voor thuis liggen gemiddeld tussen de €550,00 en €1300,00. De daadwerkelijke prijs hangt af van het gekozen systeem, de aanvullende diensten zoals camera’s of gasdetector, het soort woning, en het onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties bekijkt de medewerker wat de actuele status is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De beveiliger waarschuwt de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijzen van een huisalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 & €40,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. Bij een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je beelden terug kunt kijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bedrade camera vanaf €250,00 p/stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een oplossing met HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? In dat geval adviseren we een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €400,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Hoornaar.


Postcodegebied: 4221, 4223

Plaats een reactie