Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Nieuw-Roden

Met een alarmsysteem in Nieuw-Roden verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Je alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, waarschuwt bij onraad en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Ook signaleert een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze handige keuzehulp doorzoek je praktische informatie over de verschillende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop doorzoek je op dit portaal landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Nieuw-Roden en vind je slimme tips tegen inbraak.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-nieuw-roden

Alarminstallatie Nieuw-Roden laten plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingssysteem dat een signaal geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij ongewone situaties gaat het alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Steeds vaker wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een specialist bekijkt de situatie en probeert contact te leggen met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Nieuw-Roden? In het volgende stukje geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en kijk waar de zwakke plekken liggen. Op die manier ontdek je welke ingangen sensoren / detectoren moeten krijgen. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: gasdetectoren, waterdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bekabelde optie zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een wifi-systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride systeem is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er kan worden gekozen voor diverse alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, SMS, lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor extra service van de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kijken standaard mee met meldingen. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer je adres in en kies wat je wilt laten installeren. Binnen enkele dagen ontvang je 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Nieuw-Roden.

 5. Installatie van het alarm

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De expert geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij calamiteiten.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Nieuw-Roden?

Bekijk actuele prijzen bij bedrijven in jouw regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Noordenveld gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met rookmelders, buitensirene, camerabewaking, afstandsbediening, bewegingsmelders. Eveneens moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, met units die werken met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Tevens kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Vergeet niet dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat meer storingen kent.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Investering inclusief montage: €650,00 – €2250,00.

Een alarmsysteem met kabels
In het geval van een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Er zijn nauwelijks storingen, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij de hogere risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, het is storingsongevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijzen inclusief installatie: €1150,00 tot ongeveer €1750,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bekabelde detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt kies je voor draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1850,00 oplopend tot €2300,00.

Extra opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Nieuw-Roden.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een ID, pas, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Nieuw-Roden (december 2023)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Toch, op het moment je kiest voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In dit overzicht bekijk je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Nieuw-Roden. Zij hebben ervaring met merken als Mobiak S.A. en Eyseo. Of bekijk aanbieders en bedrijven in Leutingewolde, Foxwolde, Alteveer en Roderesch.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden goed werkende tips om de kans op inbraak in Nieuw-Roden te beperken. Bekijk ook meer informatie over Rookmelder.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Nieuw-Roden vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Drenthe onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een innovatieve alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Regelmatig kunnen ze jou ook helpen met eigen meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en D-Link, Bosch, EZVIZ, Somfy, Foscam & Hombli, Eve, Arlo, Netamo, Yale.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Nieuw-Roden?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Nieuw-Roden voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €475,00 en €800,00. De daadwerkelijke prijs komt tot stand door het type installatie, extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of CO2 melder, het aantal ramen en deuren, en de installateur.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er aan de hand is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De operator belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een geverifieerd alarm Middels Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De prijs van een huisalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 en +/- €37,50 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij onraad kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Alternatieven zijn o.a.: lichtalarm, SMS, telefonische oproep, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het ontmoedigt inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een goedkope optie is een combinatie van basis camera’s, vanaf €200,00 p/stuk. Heb je liever een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Zoek dan naar een HD IP camera, te bestellen vanaf €400,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Nieuw-Roden.


Postcodegebied: 9311

Plaats een reactie