Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Roderesch

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Roderesch voel je je een stuk veiliger thuis. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Zo’n alarminstallatie schrikt inbrekers af, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Daarnaast signaleert een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. In onze keuzehulp check je goede informatie over de beschikbare systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop doorzoek je op dit platform verschillende beveiligingsbedrijven in Roderesch en check je praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-roderesch

Alarminstallatie Roderesch plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch detectiesysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij ongewone situaties wordt het alarm getriggerd en krijg je meteen melding op je smartphone. In veel gevallen is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een professional bekijkt wat er aan de hand is en waarschuwt de betrokken klant. Bij een overval, inbraak of brand worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Roderesch? In het stukje hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning om erachter te komen waar inbrekers binnen kunnen komen. Zo maak je een plan welke risicovolle plekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je hebt de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bedrade systemen is alles met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een draadloos systeem is effectief zonder bekabeling en sluit je heel gemakkelijk aan. De hybride mogelijkheid is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We differentiëren verschillende alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor geluidsalarm, SMS, telefonische oproep, E-mail. Een interessante keuze is een automatische melding naar een speciale meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Indien gewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Roderesch.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een vooraf afgesproken moment. De installateur demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Roderesch?

Vraag offertes op bij experts uit de buurt

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Noordenveld hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief afstandsbediening, camerabewaking, meldkamer koppeling, rookmelders, buitensirene. In aanvulling daarop heb je de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna bespreken we de voordelen en nadelen.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, de detectoren hebben een batterij. Het is heel snel te installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Als laatste ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €775,00 tot wel €1550,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit vaak een randvoorwaarde. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt weinig last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijs inclusief installatie: €1175,00 oplopend tot €2250,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar de kabels al voorhanden zijn gebruik je bekabelde detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen installeer je draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1900,00 tot €2150,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra sensoren en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In de lijst hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Roderesch.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, druppel, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Roderesch (juni 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Toch, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het bijgaande overzicht check je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Roderesch. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Copper Safety en Flame. Of zoek door naar bedrijven en installateurs in Alteveer, Nieuw-Roden, Lieveren en Roden.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden goed werkende tips om de kans op inbraak in Roderesch te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Brandbeveiliging.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Roderesch vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen helpen jou met een slimme alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. In de regel kan jij hier ook terecht voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Foscam, Bosch, D-Link, Somfy, EZVIZ & Eufy, Hombli, Eve, Yale, Netamo.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Roderesch?

De kosten van een slim alarmsysteem in Roderesch voor thuis liggen gemiddeld tussen de €475,00 en €800,00. De daadwerkelijke prijs komt tot stand door het type systeem (draadloos of bedraad), de additionele services zoals camerabeveiliging of brandmelder, de grootte van het huis, en garantietermijn.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij calamiteiten analyseert een operator wat de actuele status is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De operator neemt meteen contact op met de bewoners bij een overval, inbraak of brand Met Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De extra kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 & €42,50 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een foute beweging kan je op diverse manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Bij een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt ongewenst bezoek af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. De meest betaalbare keuze is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €225,00 p/stuk. Liever een compleet beveiligd huis met HD beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Kies dan voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €550,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Roderesch.


Postcodegebied: 9305

Plaats een reactie