Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Odijk

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Odijk heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Je alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je laten koppelen aan de meldkamer en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Ook kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In de praktische keuzehulp doorzoek je goede info over de soorten systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Verder bieden we op deze site erkende beveiligingsbedrijven in Odijk en check je praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-odijk

Alarminstallatie Odijk aanleggen

Een alarmsysteem is een beveiligingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij onraad en inbraak. Bij een ongewone beweging gaat vaak een luid alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Soms wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een specialist bekijkt de situatie en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een noodgeval kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Odijk? In dit handige stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Op basis daarvan maak je een plan welke risicovolle plekken sensoren / detectoren moeten krijgen. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: bewegingsmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, rookmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je hebt de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bedrade systemen zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride installatie werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We onderscheiden diverse alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, geluidsalarm, SMS, lichtalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een standaard melding richting een speciale meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Desgewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag offertes aan

  Voer jouw postcode en huisnummer in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt zo snel mogelijk verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Odijk.

 5. Installatie en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiliger geeft altijd een goed instructie. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die een notificatie ontvangt bij abnormale gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Odijk?

Krijg verschillende offertes van beveiligingsbedrijven uit jouw regio

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer mensen in de gemeente Bunnik kiezen voor alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn betaalbare budget producten met enkel noodzakelijke functies. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief bewegingsmelders, afstandsbediening, rookmelders, buitensirene, meldkamer koppeling. Verder start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het volgende stuk delen we daar meer info over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Houd in acht dan batterijen leeg kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarieven inclusief montage: €675,00 – €1900,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Onkosten inclusief installatie: €1100,00 tot €2150,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bekabelde componenten, op de plekken waar nog geen kabels liggen installeer je draadloze sensors.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1200,00 oplopend tot €2900,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt het alarm uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Hieronder lees je meer over veilig wonen in Odijk.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, pas, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Odijk (juli 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Toch, als je het uitbesteed aan een professioneel installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de tabel hieronder bieden wij de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Odijk. Zij kunnen je helpen met merken zoals Sanyo en Asecos. Je bekijkt hier ook installateurs en bedrijven in Werkhoven, Ossenwaard, Driebergen-Rijsenburg en Overberg.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We geven praktische tips om de kans op inbraak in Odijk te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Brandblusser.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Odijk vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Utrecht zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die kunnen helpen bij het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s staan garant voor een compleet en professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Steeds vaker heb je de keuze voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en D-Link, EZVIZ, TP-Link, Foscam, Somfy + Eufy, Yale, Hombli, Netamo, Eve.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Odijk?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Odijk voor thuis liggen je tussen de €325,00 en €850,00. De exacte prijs is afhakelijk van het type installatie, de additionele services zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasmelder, de grootte van het huis, en het jaarlijkse onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij onraad en inbraak bekijkt de medewerker wat er precies gebeurt en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De medewerker neemt contact op met de bewoners wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Middels Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De onkosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €12,50 & €47,50 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij onraad wordt er een melding afgegeven. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt inbrekers af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een voordelige mogelijkheid is een bekabelde analoge camera vanaf €275,00 p/stuk. Heb je liever een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Probeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €550,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Odijk.


Postcodegebied: 3984

Plaats een reactie