Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Driebergen-Rijsenburg

Dankzij een alarmsysteem in Driebergen-Rijsenburg verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie schrikt inbrekers af, beperkt de eventuele schade en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Als extra voordeel waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. Via onze adviseurs vind je populaire details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Daarnaast bieden we op alarmsysteemcheck.nl bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Driebergen-Rijsenburg en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-driebergen-rijsenburg

Alarminstallatie Driebergen-Rijsenburg plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektrisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij beweging zal het systeem het alarm inschakelen en ontvang jij op je telefoon een melding. In veel gevallen is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De medewerker onderzoekt de melding en waarschuwt het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Als er sprake is van inbraak of brand worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Driebergen-Rijsenburg? In het stukje hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis en check op welke plekken de risico’s het grootst zijn. Daardoor maak je een plan welke toegangsplekken verzegeld moeten worden met een sensor. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: bewegingsmelders, glasbreuksensoren, rookmelders, gasdetectoren, magneetcontacten, waterdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij bekabelde installaties is alles met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een draadloos systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is een stuk flexibeler. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan diverse type alarmeringen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, telefonische oproep, SMS, E-mail. Je kunt ook kiezen voor een accurate melding voor een speciale meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Als laatste is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Driebergen-Rijsenburg.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op het afgesproken moment. De beveiliger vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die ingelicht moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Driebergen-Rijsenburg?

Krijg verschillende offertes van installateurs in direct regio

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer woningen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief camerabewaking, rookmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, afstandsbediening. Daarnaast moet je een keuze maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende opsomming zullen we daar een toelichting op geven.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, de detectoren hebben een batterij. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Vergeet niet dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Investering inclusief montage: €775,00 tot wel €1250,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een betrouwbaar systeem, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Investering inclusief installatie: €1150,00 oplopend tot €2350,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn installeer je bekabelde sensoren, op plekken waar geen bedrading ligt kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1250,00 tot en met €2900,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In de lijst hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Driebergen-Rijsenburg.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een druppel, pas, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Driebergen-Rijsenburg (juli 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In het overzicht hieronder delen wij de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Driebergen-Rijsenburg. Zij hebben ervaring met merken als Sandisk en Menvier. Op onze site bekijk je ook bedrijven en leveranciers in Odijk, Werkhoven, Overberg en Amerongen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We geven 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Driebergen-Rijsenburg te verminderen. Check ook extra informatie over Brandbeveiliging.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Driebergen-Rijsenburg vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Utrecht leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een slimme alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. In de regel bieden zij de optie tot een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Foscam, Bosch, EZVIZ, TP-Link, Somfy of Eufy, Hombli, Netamo, Yale, Arlo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Driebergen-Rijsenburg?

De kosten van een goed alarmsysteem in Driebergen-Rijsenburg voor thuis liggen je tussen de €475,00 en €1425,00. De offerteprijs is afhakelijk van het gekozen systeem, extra opties zoals een beveiligingscamera of koolmonoxidemelder, de grootte van het huis, en garantietermijn.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie checkt de centralist wat er aan de hand is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De centralist zoekt meteen contact met de bewoners bij een overval, inbraak of brand D.m.v. Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De extra kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 & €37,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat wordt er een melding afgegeven. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. In het geval van een stil alarm zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een set met analoge camera’s, vanaf €250,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Probeer dan een HD IP camera vanaf €425,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Driebergen-Rijsenburg.


Postcodegebied: 3970, 3971, 3972

Plaats een reactie