Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Utrechtse Heuvelrug

Door het installeren van een alarmsysteem in Utrechtse Heuvelrug beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een alarminstallatie heeft een preventieve werking, beperkt de eventuele schade en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Daarnaast kan een huisalarm een signaal geven bij brand, gas of lekkage. Via onze adviseurs delen wij betrouwbare informatie over de diverse systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast doorzoek je op dit portaal verschillende beveiligingsbedrijven in Utrechtse Heuvelrug en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-utrechtse-heuvelrug

Alarminstallatie Utrechtse Heuvelrug aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektrisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een foute beweging gaat het alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Wanneer je dat wil is jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De medewerker van de meldkamer bekijkt wat er aan de hand is en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de betrokken klant. Bij een noodsituatie schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Utrechtse Heuvelrug? In het bijgaande stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Zo maak je een plan welke ingangen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: waterdetectoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bedraad systeem is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen kabels nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride installatie kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen

  We onderscheiden meerdere type alarmen: een melding via een smartphone App, E-mail, SMS, lichtalarm, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling van een speciale meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Mogelijk heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes vergelijken

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Utrechtse Heuvelrug.

 5. Installatie van het alarm

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een geschikt moment op korte termijn. De beveiligingsspecialist laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die ingelicht moeten worden bij onraad.

Een handig alarmsysteem kopen in Utrechtse Heuvelrug?

Vergelijk kosten en voorwaarden van beveiligingsbedrijven in de buurt

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Utrechtse Heuvelrug kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met camerabewaking, meldkamer koppeling, rookmelders, afstandsbediening, buitensirene. Eveneens moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het volgende stuk lichten we dat verder toe.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de detectoren hebben een batterij. Het is eenvoudig aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Bovendien is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Grote nadelen zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Onkosten inclusief montage: €725,00 tot wel €2200,00.

Een bedraad alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij de hogere risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Onkosten inclusief installatie: €1275,00 tot +/- €2250,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn gebruik je bekabelde onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen installeer je draadloze onderdelen.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Investering inclusief aanleggen: €1400,00 tot +/- €2500,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het stukje hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Utrechtse Heuvelrug.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, tag, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Utrechtse Heuvelrug (juli 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Echter, wanneer je het laat aanleggen door erkend installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In deze tabel delen wij namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Utrechtse Heuvelrug. Zij hebben ervaring met merken als Optex en Fixapart. Of zoek door naar bedrijven en leveranciers in Wijk bij Duurstede, Bunnik, Woudenberg en Renswoude.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We geven 10 handige tips om de kans op inbraak in Utrechtse Heuvelrug te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Hybride alarmsysteem.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Kies voor een beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Utrechtse Heuvelrug vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Utrecht zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een professionele alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Optioneel kan jij hier ook terecht voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en D-Link, TP-Link, EZVIZ, Somfy, Foscam + Eufy, Hombli, Yale, Arlo, Netamo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Utrechtse Heuvelrug?

De kosten van een goed alarmsysteem in Utrechtse Heuvelrug voor thuis liggen gemiddeld tussen de €375,00 en €1400,00. De totaalprijs wordt beïnvloed door het gekozen systeem, de aanvullende diensten zoals camera’s of CO2 melder, de grootte van de woning en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen checkt de centralist of er een dreigende situatie is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een agent stelt woningeigenaren op de hoogte bij een overval, inbraak of brand Door middel van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een alarmsysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €22,50 en €42,50 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een ongewone beweging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Alternatieven zijn o.a.: SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Indien je het stille alarm aanzet weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt inbrekers af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €175,00 per stuk. Liever de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Maak dan de keuze voor een HD IP camera voor €375,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Utrechtse Heuvelrug.


Postcodegebied: 3959

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie