Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Amerongen

Door het installeren van een alarmsysteem in Amerongen is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, beperkt de eventuele schade en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Evenzeer signaleert een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. In onze handige keuzehulp vind je uitgebreide informatie over de diverse systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Ook vergelijk je hier landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Amerongen en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-amerongen

Alarminstallatie Amerongen laten plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch waarschuwingssysteem dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij onraad gaat vaak een sirene af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In sommige situaties is jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De operator volgt de situatie meteen op en neemt direct contact op met de bewoners. Bij een noodgeval kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Amerongen? In dit handige stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en achterhaal waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Zo markeer je welke risicovolle plekken verzegeld moeten worden met een sensor. Wat betreft inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: gasdetectoren, magneetcontacten, rookmelders, waterdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren.

 2. Kies het soort alarm

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij bekabelde installaties zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride inrichting is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen

  We onderscheiden meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: een melding via een smartphone App, E-mail, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling met de de meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Desgewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Binnen enkele dagen ontvang je 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Amerongen en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op het afgesproken moment. De expert demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden bij calamiteiten.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Amerongen?

Ontvang gratis offertes van installateurs uit jouw regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Utrechtse Heuvelrug kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief meldkamer koppeling, buitensirene, rookmelders, bewegingsmelders, camerabewaking. Tevens dien je een keuze te maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende opsomming noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, met units die werken met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Grote nadelen zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Onkosten inclusief montage: €825,00 tot +/- €1350,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Je hebt weinig onderhoud nodig, het is storingsongevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarieven inclusief installatie: €1125,00 tot +/- €2250,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bedrade sensoren, en waar nog geen bedrading is kies je voor draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1450,00 tot circa €2300,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema vind je meer informatie over veilig wonen in Amerongen.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, druppel, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Amerongen (april 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Toch, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het bijgaande overzicht delen wij de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Amerongen. Zij werken met gangbare merken als Friedland en WBox Technologies. Je kunt ook doorklikken naar installatiebedrijven en leveranciers in Overberg, Driebergen-Rijsenburg, Leersum en Maarsbergen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. In het stukje hieronder vind je 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Amerongen te beperken. Bekijk ook meer informatie over Telefoonmelding.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Amerongen vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Utrecht leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een innovatieve alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Steeds vaker kunnen ze jou ook helpen met bemande meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Bosch, EZVIZ, TP-Link, D-Link, Somfy + Eve, Yale, Hombli, Eufy, Arlo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Amerongen?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Amerongen voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €500,00 en €1300,00. De totale prijs wordt gekenmerkt door het soort alarm, de aanvullende diensten zoals camerabeveiliging of koolmonoxidemelder, het aantal kamers, en het onderhoudscontract.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Wanneer er een melding binnenkomt bekijkt de centralist direct of er een dreigende situatie is en wie er ingeschakeld moet worden. De operator stelt woningeigenaren op de hoogte bij een overval, inbraak of brand D.m.v. Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en €47,50 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een signalering ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm. Indien je het stille alarm aanzet zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt inbrekers af en de pakkans is een stuk groter omdat je beelden terug kunt kijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bedrade camera vanaf €150,00 per unit. Voorkeur voor volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €625,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Amerongen.


Postcodegebied: 3958

Plaats een reactie