Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Readtsjerk

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Readtsjerk heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je laten koppelen aan de meldkamer en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Daarnaast signaleert een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. Met onze speciale keuzehulp delen wij handige details over de mogelijke systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop vergelijk je op deze pagina bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Readtsjerk en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-readtsjerk

Alarminstallatie Readtsjerk plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij ongewone situaties slaat het alarm aan en krijg je in de app of per sms een melding. Soms is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een specialist controleert het signaal en waarschuwt de betrokken klant. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Readtsjerk? In het gedeelte hieronder nemen we alle stappen met je door.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en ontdek zo waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Daardoor maak je een plan welke deuren en ramen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Betreffende inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: gasdetectoren, rookmelders, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, bewegingsmelders.

 2. Kies het soort alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij bekabelde installaties moeten er overal draden worden getrokken waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via radiogolven. en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride systeem is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We differentiëren verschillende alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook lichtalarm, geluidsalarm, E-mail, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een professionele integratie met een speciale meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Afsluitend kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan kosteloos verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Readtsjerk.

 5. Installatie van het alarm

  Een beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op de gekozen dag. De medewerker legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen inprogrammeren die een notificatie ontvangt bij abnormale gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Readtsjerk?

Ontvang gratis offertes van beveiligingsbedrijven in jouw buurt

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Heel veel mensen in de gemeente Dantumadiel laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Zo zijn er hele voordelige modellen met eenvoudige functionaliteiten. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief bewegingsmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening, buitensirene, rookmelders. Daarnaast zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf zullen we daar een toelichting op geven.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, dat werkt op batterijen. Het is heel snel te installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Ook is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Minpunten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €825,00 – €1550,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. De kans op een storing is minimaal, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het onderhoud is minder complex, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Investering inclusief installatie: €900,00 oplopend tot €1900,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde sensors, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kies je voor draadloze onderdelen.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1350,00 oplopend tot €2150,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. Onderstaand vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Readtsjerk.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, pas, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Readtsjerk (december 2023)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Toch, wanneer je het laat aanleggen door professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de onderstaande tabel bekijk je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Readtsjerk. Zij werken met gangbare merken als Intersteel en Hikvision. Op onze site bekijk je ook bedrijven en installateurs in Alde Leie, Nij Altoenae, Aldtsjerk en Mûnein.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven praktische tips om de kans op inbraak in Readtsjerk te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Meldkamer.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Readtsjerk vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel met veel kennis over het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een zeer veilige alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. In veel gevallen werken zij met een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Somfy, Foscam, EZVIZ, TP-Link, Bosch & Netamo, Arlo, Yale, Hombli, Eufy.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Readtsjerk?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Readtsjerk voor thuis liggen ongeveer tussen de €325,00 en €825,00. De offerteprijs wordt gekenmerkt door het soort alarm, het aantal extra opties zoals camerabeveiliging of brandmelder, de grootte van de woning en de installateur.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Als het alarm een signaal opvangt controleert een centralist of er een dreigende situatie is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De centralist zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen in het geval van een inbraak of brand. Door middel van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De prijs van een inbraakalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €17,50 en +/- €47,50 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een ongewone beweging wordt er een melding afgegeven. De meest populaire alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: telefonische oproep, e-mail, lichtalarm, SMS. Indien je het stille alarm aanzet is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en het vergroot de pakkans omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bekabelde analoge camera vanaf €250,00 p/stuk. Wil je een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Plaats dan een HD IP camera voor €575,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Readtsjerk.


Postcodegebied: 9067

Plaats een reactie