Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Nij Altoenae

Door middel van een alarmsysteem in Nij Altoenae schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je meer gemoedsrust. Eveneens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, gas of lekkage. In onze keuzehulp tonen wij betrouwbare details over de beschikbare systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bieden we hier toonaangevende beveiligingsbedrijven in Nij Altoenae en vind je slimme tips tegen inbraak.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-nij-altoenae

Alarminstallatie Nij Altoenae aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektrisch systeem dat een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een verdachte poging gaat vaak een sirene af en ontvang jij op je telefoon een melding. Wanneer je dat wil is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een specialist bekijkt wat er aan de hand is en waarschuwt de bewoners of andere contactpersonen. Bij een noodsituatie worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Nij Altoenae? In het volgende stukje vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Creëer een goed overzicht van je huis om erachter te komen waar inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan markeer je welke ramen en deuren uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: rookmelders, waterdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bedrade systemen moeten er overal draden worden getrokken zodat het heel storingsongevoelig is. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride systeem is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit diverse alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, lichtalarm, E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor doorschakeling met de de meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Mogelijk heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt binnen korte tijd verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Nij Altoenae en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een vooraf afgesproken moment. De medewerker legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die gebeld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Nij Altoenae?

Vraag offertes op bij installateurs in de buurt

Tips: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Waadhoeke laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief camerabewaking, rookmelders, afstandsbediening, buitensirene, bewegingsmelders. Daarbij start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hieronder bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarbij ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Aandachtspunten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Onkosten inclusief montage: €725,00 tot ongeveer €1850,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is de meest betrouwbare keuze, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij de hogere risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, minder storingsgevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarief inclusief installatie: €1175,00 tot €2100,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is zeer betrouwbaar, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn doe je het met de draadloze componenten.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1250,00 tot €2350,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt het alarm uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het stukje hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Nij Altoenae.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, pas, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Nij Altoenae (november 2023)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Maar, wanneer je dit laat doen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In deze tabel tonen wij namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Nij Altoenae. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Ajax Kidde en GigaMedia. Of klik door voor aanbieders en bedrijven in Marrum, Hallum, Alde Leie en Readtsjerk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we goed werkende tips om de kans op inbraak in Nij Altoenae te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Alarmlicht.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Nij Altoenae vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel met veel kennis over het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze leveranciers faciliteren een vernuftige alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Steeds vaker kan je kiezen voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en D-Link, Foscam, EZVIZ, TP-Link, Somfy + Hombli, Eufy, Arlo, Yale, Netamo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Nij Altoenae?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Nij Altoenae voor thuis liggen je tussen de €350,00 en €900,00. De echte prijs is afhakelijk van het type alarm, de extra opties zoals camerabeveiliging of gasmelder, de grootte van de woning en de installateur.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij beweging, glasbreuk of rook analyseert een operator wat er rondom het huis gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een specialist zoekt meteen contact met de bewoners bij een geverifieerd alarm. Middels Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De extra kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €10,00 en €42,50 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij verdachte omstandigheden kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm. Indien je het stille alarm aanzet weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Voor de kleine portemonnee is er een dome/bullet camera vanaf €175,00 per stuk. Voorkeur voor een systeem met HD-beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera, te bestellen vanaf €625,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Nij Altoenae.


Postcodegebied: 9072

Plaats een reactie