Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Huisduinen

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Huisduinen beveilig je jouw woning tegen inbrekers. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Je alarminstallatie schrikt inbrekers af, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Als extra voordeel signaleert een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. Via onze adviseurs tonen wij praktische details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend tonen wij op deze pagina bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Huisduinen en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-huisduinen

Alarminstallatie Huisduinen installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingsinstallatie dat notificaties verstuurt bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een verdachte poging gaat vaak een luid alarm af en krijg je een melding op je smartphone. In veel gevallen is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een professional analyseert de melding en neemt telefonisch contact op met de klant (de bewoner). Als er sprake is van inbraak of brand schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Huisduinen? In het bijgaande stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en ontdek zo waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Zo maak je een plan welke toegangsplekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als we het hebben over inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: bewegingsmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten.

 2. Kies het soort alarm

  Populaire keuze zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld systeem wordt alle verbonden met draden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via radiogolven. en kent een eenvoudige installatie. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Kies alarmmeldingen

  We onderscheiden diverse type alarmeringen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, SMS, geluidsalarm, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met een automatische melding naar een speciale meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om inbrekers te verrassen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Huisduinen en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op de gekozen dag. De beveiligingsspecialist legt precies uit hoe je het moet bedienen. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die op de hoogte gesteld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een goed alarmsysteem kopen in Huisduinen?

Krijg verschillende offertes van installatiebedrijven uit de buurt

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer mensen in de gemeente Den Helder kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief camerabewaking, afstandsbediening, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders. Ook zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het onderstaande blok noemen we alle pluspunten en minpunten.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. De installatie gaat eenvoudig en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Als laatste is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Houd in acht dat batterijen op kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Onkosten inclusief montage: €775,00 – €1850,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Dit werkt heel erg effectief, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, kent weinig storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Prijs inclusief installatie: €975,00 – €2300,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bekabelde componenten, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Een relatief duur systeem.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1200,00 tot wel €2750,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Huisduinen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, druppel, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Huisduinen (april 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Echter, ga je voor een erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het bijgaande overzicht ontdek je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Huisduinen. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Hikvision en Shopsecure. Of klik door voor installatiebedrijven en leveranciers in Den Burg, Oudeschild, Julianadorp en Den Oever.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Huisduinen te verminderen. Lees ook meer info over Brandblusser.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Huisduinen vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een complete alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Vaak heb je de keuze voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, Somfy, EZVIZ, Foscam, D-Link + Yale, Hombli, Eufy, Netamo, Arlo.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Huisduinen?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Huisduinen voor thuis liggen ongeveer tussen de €525,00 en €1125,00. De offerteprijs komt tot stand door het type installatie, het aantal extra opties zoals een beveiligingscamera of brandmelder, de grootte van de woning en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen controleert een centralist of er een noodzaak is en wie er ingeschakeld moet worden. De centralist zoekt meteen contact met de bewoners in het geval van een inbraak of brand. Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De onkosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement liggen tussen de €12,50 en €45,00 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een verdachte poging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luide sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, telefonische oproep. In het geval van een stil alarm zal de indringer niets horen, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Voor de kleine portemonnee is er een systeem met digitale camera’s, vanaf €300,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Probeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €575,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Huisduinen.


Postcodegebied: 1789

Plaats een reactie