Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Den Burg

Dankzij een alarmsysteem in Den Burg verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Zo’n alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je meer gemoedsrust. Evenzeer kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In de praktische keuzehulp delen wij handige info over de meest populaire systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Daarnaast bieden we op dit portaal toonaangevende beveiligingsbedrijven in Den Burg en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-den-burg

Alarminstallatie Den Burg installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch waarschuwingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij onraad gaat vaak een sirene af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Tegen extra betaling wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een agent analyseert de melding en neemt direct contact op met de betrokken klant. Bij een noodgeval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Den Burg? In dit handige stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning om erachter te komen waar de risico’s het grootst zijn. Zo bepaal je welke deuren en ramen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: gasdetectoren, waterdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest bekende types zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld systeem moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en sluit je heel gemakkelijk aan. De hybride mogelijkheid kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen

  We onderscheiden meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: een melding via een smartphone App, lichtalarm, SMS, telefonische oproep, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor een professionele integratie met de meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt binnen korte tijd tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Den Burg.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op het afgesproken moment. De woningbeveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die ingelicht moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Den Burg?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs uit de regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Flink wat huizen in de gemeente Texel hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn betaalbare budget producten met enkel noodzakelijke functies. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief buitensirene, bewegingsmelders, rookmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling. Daarbij moet je een keuze maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het onderstaande blok bespreken we de voordelen en nadelen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Als laatste kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Houd in acht dat er soms nieuwe batterijen in moeten en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijzen inclusief montage: €675,00 oplopend tot €1850,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, het is storingsongevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Prijs inclusief installatie: €1175,00 tot wel €1850,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bedrade componenten, en waar nog geen bedrading is doe je het met de draadloze detectoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1250,00 tot €2750,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Den Burg.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, pincode, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Den Burg (juni 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, wanneer je dit laat doen door een ervaren installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de bijgaande tabel bekijk je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Den Burg. Zij kunnen je helpen met merken zoals Venitem en Agfa. Of zoek door naar leveranciers en aanbieders in Oudeschild, De Waal, Huisduinen en Julianadorp.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven populaire tips om de kans op inbraak in Den Burg te verkleinen. Lees ook meer info over Rookmelder.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Den Burg vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Zij bieden een complete alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Dikwijls werken zij met een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en D-Link, Foscam, Somfy, TP-Link, EZVIZ of Eve, Netamo, Eufy, Yale, Hombli.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Den Burg?

De kosten van een slim alarmsysteem in Den Burg voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €425,00 en €1025,00. De echte prijs wordt berekend a.d.h.v. het type installatie, extra services zoals meldkamer en camera’s of rookmelder, het aantal ruimtes, en het onderhoudscontract.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er iets aan de hand is en wie er ingeschakeld moet worden. Een expert probeert bewoners meteen te bellen Bij een noodsituatie D.m.v. Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De onkosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €10,00 en +/- €42,50 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest populaire alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, SMS, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm zal de indringer niets horen, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een bekabelde analoge camera vanaf €200,00 per camera. Heb je liever maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Zoek dan naar een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €625,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Den Burg.


Postcodegebied: 1790, 1791

Plaats een reactie