Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem De Waal

Door middel van een alarmsysteem in De Waal beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie heeft een preventieve werking, geeft een melding bij een inbraakpoging en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Ook kan een huisalarm een signaal geven bij brand, gas of lekkage. Via onze adviseurs tonen wij betrouwbare info over de soorten systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop doorzoek je op deze pagina bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in De Waal en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-de-waal

Alarminstallatie De Waal plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektrisch systeem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een ongewone beweging wordt het alarm getriggerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Steeds vaker wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De centralist kijkt direct mee en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerde alarmmelding worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in De Waal? In dit handige stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning en achterhaal waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Aan de hand hiervan maak je een plan welke risicovolle plekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: glasbreuksensoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, waterdetectoren, magneetcontacten.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wifi-systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride systeem is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, SMS, lichtalarm, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor extra service van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul eerst jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan kosteloos 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in De Waal.

 5. Installatieservice en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De vakman legt precies uit hoe je het moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in De Waal?

Bekijk actuele prijzen bij vakmannen in direct regio

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Texel hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals bewegingsmelders, buitensirene, afstandsbediening, rookmelders, meldkamer koppeling. Daarbij dien je een keuze te maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hierna lichten we dat verder toe.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, en sensors die werken op batterij-power. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarbij is het systeem zeer flexibel en voordelig. Minpunten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Investering inclusief montage: €775,00 tot wel €1600,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Er zijn nauwelijks storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij de hogere risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, het is storingsongevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijzen inclusief installatie: €1075,00 tot +/- €2100,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde sensors, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn doe je het met de draadloze sensors.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1300,00 tot circa €2350,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Onderstaand lees je meer over veilig wonen in De Waal.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, druppel, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in De Waal (april 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Toch, als je het laat plaatsen door een ervaren installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de onderstaande tabel vind je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in De Waal. Zij werken met gangbare merken als Fixapart en Ring. Of zoek door naar aanbieders en bedrijven in De Cocksdorp, De Koog, Oudeschild en Den Burg.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven handig tips om de kans op inbraak in De Waal te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Informatie over alarmsystemen.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Kies voor een beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf De Waal vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Zij helpen jou met een complete alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Vaak kunnen ze jou ook helpen met koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en D-Link, Foscam, EZVIZ, Somfy, Bosch + Hombli, Netamo, Arlo, Eve, Yale.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in De Waal?

De kosten van een compleet alarmsysteem in De Waal voor thuis liggen tussen de €525,00 en €1050,00. De normale prijs komt tot stand door het soort systeem, de aanvullende diensten zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, het soort woning, en garantietermijn.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen checkt de centralist wat de actuele status is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De centralist stelt woningeigenaren op de hoogte als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Middels Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De onkosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 & €40,00 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij detectie kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Bij een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je beelden terug kunt kijken. Een voordelige mogelijkheid is een combinatie van basis camera’s, vanaf €175,00 per aansluiting. Voorkeur voor een oplossing met HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Probeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €525,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur De Waal.


Postcodegebied: 1793

Plaats een reactie