Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Bemelen

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Bemelen is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, waarschuwt bij onraad en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Daarnaast signaleert een huisalarm ook bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze handige keuzehulp doorzoek je handige info over de mogelijke systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Verder verstrekken we op alarmsysteemcheck.nl bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Bemelen en vind je slimme tips tegen inbraak.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-bemelen

Alarminstallatie Bemelen laten installeren

Een alarmsysteem is een elektronisch detectiesysteem dat een melding zal versturen bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een foute beweging gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je een melding op je smartphone. In sommige situaties is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De operator kijkt de melding na en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de klant (de bewoner). Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Bemelen? Hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en ontdek zo waar de risico’s het grootst zijn. Op die manier markeer je welke ramen en deuren beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met het oog op inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: gasdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het type alarm

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld huisalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Het draadloze alternatief kan werken zonder kabels en is een stuk flexibeler. De hybride mogelijkheid is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan diverse alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook lichtalarm, E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep. Een interessante keuze is doorschakeling van een speciale meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om de pakkans te vergroten kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt zo snel mogelijk diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Bemelen.

 5. Installatie en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren binnen een korte periode. De expert laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die ingelicht moeten worden bij onraad.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Bemelen?

Ontvang gratis offertes van bedrijven in direct regio

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Eijsden-Margraten beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals afstandsbediening, camerabewaking, buitensirene, rookmelders, bewegingsmelders. Daarnaast heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende opsomming delen we daar meer info over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. Je kunt het eenvoudig installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Tevens is het systeem zeer flexibel en voordelig. Houd in acht dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €825,00 tot +/- €1900,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het onderhoud is minder complex, je hebt weinig last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Tarief inclusief installatie: €1300,00 oplopend tot €2050,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bedrade detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze sensors.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1500,00 tot +/- €2900,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Onderstaand vind je meer informatie over veilig wonen in Bemelen.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een ID, druppel, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Bemelen (april 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Maar, wanneer je dit laat doen door een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het bijgaande overzicht delen wij namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Bemelen. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als ABI en EATON. Je kunt ook doorklikken naar installatiebedrijven en leveranciers in Margraten, Gulpen, Cadier en Keer en Sint Geertruid.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen relevante tips de opties voor inbraak in Bemelen te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Bemelen vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Limburg leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die veel expertise hebben rondom het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers faciliteren een innovatieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In de regel heb je de keuze voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Bosch, TP-Link, Foscam, D-Link, Somfy & Eve, Hombli, Netamo, Eufy, Yale.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Bemelen?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Bemelen voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €350,00 en €800,00. De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. het gekozen systeem, de extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasdetector, het aantal kamers, en de jaarlijkse inspectie.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties bekijkt de medewerker wat er gaande is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een professional neemt contact op met de bewoners bij een overval, inbraak of brand Door gebruik te maken van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De investering in een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en +/- €40,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een verdachte poging ontvang je op diverse manieren een signaal. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Verder zijn er ook opties voor een melding via: telefonische oproep, SMS, lichtalarm, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een systeem met digitale camera’s, vanaf €300,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je een systeem met HD-beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Installeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €475,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Bemelen.


Postcodegebied: 6268

Plaats een reactie