Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Sint Geertruid

Dankzij een alarmsysteem in Sint Geertruid heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Ook kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, gas of lekkages. In onze handige keuzehulp doorzoek je goede info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bekijk je op dit portaal toonaangevende beveiligingsbedrijven in Sint Geertruid en vind je slimme tips tegen inbraak.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-sint-geertruid

Alarminstallatie Sint Geertruid laten aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een foute beweging zal het alarm afgaan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Tegen extra betaling is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De operator kijkt de melding na en neemt telefonisch contact op met de bewoners. Bij een geverifieerde alarmmelding worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Sint Geertruid? In het onderstaande stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin om erachter te komen waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Aan de hand hiervan weet je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, rookmelders, waterdetectoren, gasdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem is effectief zonder bekabeling en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride installatie werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  We differentiëren meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: een melding via een smartphone App, lichtalarm, SMS, geluidsalarm, E-mail. Een interessante keuze is een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Afsluitend is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Voer je adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt binnen korte tijd diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Sint Geertruid en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur binnen een korte periode. De expert hoe je het systeem in werking stelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen doorgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij abnormale gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Sint Geertruid?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installatiebedrijven in jouw regio

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Eijsden-Margraten laten professionele alarmbeveiliging installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief camerabewaking, bewegingsmelders, rookmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening. Verder start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hierna lees je er alles over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Houd in acht dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Investering inclusief montage: €725,00 – €1950,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De kans op een storing is minimaal, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, het is storingsongevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijzen inclusief installatie: €1200,00 tot +/- €2200,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn neem je de bekabelde sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1800,00 tot ongeveer €2700,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor allerlei andere producten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Sint Geertruid.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, pas, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Sint Geertruid (mei 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Toch, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de tabel hieronder ontdek je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Sint Geertruid. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Wertheim en Leverkusen. Of bekijk installateurs en bedrijven in Cadier en Keer, Bemelen, Banholt en Mheer.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We delen praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Sint Geertruid te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Sint Geertruid vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Limburg leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een vernuftige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Vaak heb je de keuze voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Foscam, Bosch, EZVIZ, Somfy, TP-Link & Arlo, Yale, Eve, Eufy, Hombli.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Sint Geertruid?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Sint Geertruid voor thuis liggen ongeveer tussen de €375,00 en €1325,00. De daadwerkelijke prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type installatie, het aantal extra opties zoals meldkamer en camera’s of brandmelder, het aantal kamers, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen checkt de centralist wat er rondom het huis gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een geverifieerd alarm. Middels Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een inbraakalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €22,50 & €55,00 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een signalering is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: lichtalarm, SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat je beelden terug kunt kijken. Een goedkope optie is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €300,00 per camera. Liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Zoek dan naar een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €400,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Sint Geertruid.


Postcodegebied: 6265

Plaats een reactie