Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Banholt

Dankzij een alarmsysteem in Banholt verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Je alarminstallatie schrikt inbrekers af, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Ook heeft het huisalarm ook een melding bij brand of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp vind je uitgebreide details over de diverse systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Als laatste verstrekken we op dit portaal toonaangevende beveiligingsbedrijven in Banholt en vind je slimme tips tegen inbraak.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-banholt

Alarminstallatie Banholt installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch mechanisme dat via sensoren een alarm geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij verdachte omstandigheden gaat er een luid (of stil) alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Indien gewenst wordt jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De beveiliger volgt de situatie meteen op en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de klant (de bewoner). Bij brand, inbraak of een overval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Banholt? In dit handige stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en kijk waar inbrekers binnen kunnen komen. Op die manier bepaal je welke ramen en deuren voorzien moeten worden van detectors. Met het oog op inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: gasdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, bewegingsmelders, rookmelders, waterdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je kunt kiezen uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen kabels nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride oplossing is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er zijn diverse type alarmeringen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook lichtalarm, SMS, E-mail, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een professionele integratie met een 24/7 meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Banholt en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De specialist demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen opgeven die een notificatie ontvangt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Banholt?

Ontvang gratis offertes van bedrijven in direct regio

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Eijsden-Margraten gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met eenvoudige functionaliteiten. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief rookmelders, camerabewaking, buitensirene, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. Tevens moet je in de basis kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hieronder bespreken we de voordelen en nadelen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. Het is eenvoudig aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast is het systeem zeer flexibel en voordelig. Vergeet niet dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Investering inclusief montage: €725,00 tot wel €1200,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is de meest betrouwbare keuze, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij de hogere risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het onderhoud is minder complex, kent weinig storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarief inclusief installatie: €1225,00 tot €1900,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde sensors, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1350,00 tot €3000,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Optioneel kan je kiezen voor extra sensoren en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Banholt.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een ID, druppel, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Banholt (februari 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Toch, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In dit overzicht bekijk je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Banholt. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Clarius en Intersteel. Of bekijk bedrijven en leveranciers in Sint Geertruid, Cadier en Keer, Mheer en Noorbeek.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden handig tips om de opties voor inbraak in Banholt te verminderen. Bekijk ook meer informatie over Rookmelder.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Banholt vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Limburg kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een compleet en professionele alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Dikwijls kan je kiezen voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Bosch, Somfy, EZVIZ, Foscam, TP-Link of Hombli, Eufy, Netamo, Eve, Arlo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Banholt?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Banholt voor thuis liggen gemiddeld tussen de €425,00 en €1400,00. De precieze prijs hangt af van het soort systeem, de extra opties zoals camerabeveiliging of rookmelder, het soort woning, en het onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt de medewerker wat de actuele status is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De medewerker van de meldkamer neemt meteen contact op met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijs van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 en +/- €50,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een signalering wordt er een melding afgegeven. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Als je kiest voor een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een goedkope optie is een bedrade camera vanaf €150,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een oplossing met HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €525,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Banholt.


Postcodegebied: 6262

Plaats een reactie