Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Batenburg

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Batenburg beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Je alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je meer gemoedsrust. Als extra voordeel signaleert een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. Met onze speciale keuzehulp bieden we praktische details over de meest bekende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop tonen wij op deze pagina een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Batenburg en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-batenburg

Alarminstallatie Batenburg installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een signaal geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een ongewone beweging gaat vaak een sirene af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In veel gevallen wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een professional ziet direct wat de situatie is en neemt telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Batenburg? In ons speciale stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Inventariseer jouw woning en ontdek zo waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Met deze informatie weet je welke ingangen sensoren / detectoren moeten krijgen. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: waterdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en kan overal worden geïnstalleerd. De hybride mogelijkheid een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er zijn meerdere type alarmen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: geluidsalarm, telefonische oproep, lichtalarm, E-mail. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling van de Particuliere alarmcentrale PAC. Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes vergelijken

  Vul jouw adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Batenburg en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het beveiligingsbedrijf plaatst het alarm binnen een korte periode. De specialist geeft altijd een goed instructie. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die op de hoogte gesteld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Batenburg?

Vergelijk tarieven van experts uit jouw regio

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Heel veel mensen in de gemeente Wijchen beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Er bestaan ook complete pakketten met afstandsbediening, rookmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. In aanvulling daarop moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hierna lees je er alles over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Bovendien ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Houd in acht dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijzen inclusief montage: €750,00 tot +/- €1950,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, het is storingsongevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarieven inclusief installatie: €1300,00 tot ongeveer €2000,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bekabelde onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Een relatief duur systeem.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1350,00 tot en met €3000,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Batenburg.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, pincode, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Batenburg (juli 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Toch, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In deze tabel ontdek je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Batenburg. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Sandisk en Pulsar. Op onze site bekijk je ook verkooppunten en leveranciers Ewijk, Winssen, Horssen en Appeltern.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je relevante tips de opties voor inbraak in Batenburg te verminderen. Check ook extra informatie over Meldkamer.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Batenburg vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan bekend om een professionele alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Dikwijls kunnen ze jou ook helpen met abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Foscam, EZVIZ, TP-Link, D-Link, Bosch of Netamo, Yale, Eufy, Hombli, Eve.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Batenburg?

De kosten van een slim alarmsysteem in Batenburg voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €500,00 en €950,00. De echte prijs wordt beïnvloed door het soort alarm, extra services zoals alarmcentrale en camera’s of gasmelder, het aantal ruimtes, en het onderhoudscontract.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen wordt er in de alarmcentrale gekeken wat de actuele status is en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker stelt woningeigenaren op de hoogte bij een overval, inbraak of brand D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De onkosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 & €40,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een signalering kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Daarbij bieden sommige aanbieders ook e-mail, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep. In het geval van een stil alarm hoort de indringer niets, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een bedrade camera vanaf €200,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Maak dan de keuze voor een HD IP camera voor €475,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Batenburg.


Postcodegebied: 6634

Plaats een reactie