Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wijchen

Door het installeren van een alarmsysteem in Wijchen voel je je een stuk veiliger thuis. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Daarnaast geeft het huisalarm ook een signaal af bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze keuzehulp lees je goede informatie over de meest bekende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Ook tonen wij op dit platform verschillende beveiligingsbedrijven in Wijchen en vind je slimme tips tegen inbraak.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-wijchen

Alarminstallatie Wijchen aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een beveiligingsinstallatie dat een signaal geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een signalering gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je een melding op je smartphone. In veel gevallen is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een expert kijkt direct mee en waarschuwt de bewoners. Bij een noodgeval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Wijchen? In het onderstaande stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Met deze informatie weet je welke ingangen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: magneetcontacten, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bedraad systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Het draadloze alternatief heeft geen bedrading nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride oplossing is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er zijn meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, telefonische oproep, SMS, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een automatische melding naar een 24/7 meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wijchen en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een vooraf afgesproken moment. De vakman vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die een notificatie ontvangt bij abnormale gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Wijchen?

Krijg verschillende offertes van experts uit jouw regio

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer woningen in de gemeente Wijchen houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er bestaan ook complete pakketten met meldkamer koppeling, afstandsbediening, rookmelders, camerabewaking, buitensirene. Verder moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna lichten we dat verder toe.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Let erop dan batterijen leeg kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €725,00 tot +/- €1800,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is het zelfs verplicht. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Onkosten inclusief installatie: €1225,00 tot ongeveer €2250,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is zeer betrouwbaar, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn maak je gebruik van de bekabelde sensors, op de plekken waar nog geen kabels liggen installeer je draadloze sensors.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1150,00 tot wel €2400,00.

Extra opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor extra componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Wijchen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, pas, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wijchen (april 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Echter, als je het uitbesteed aan een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In deze tabel ontdek je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wijchen. Zij werken met gangbare merken als Y-cam en ABUS. Of klik door voor bedrijven en leveranciers in Beuningen, Druten, Gennep en Mook en Middelaar.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We delen populaire tips om de opties voor inbraak in Wijchen te verkleinen. Lees ook meer info over Soorten alarminstallaties.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Wijchen vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Gelderland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven met veel kennis over het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een compleet en professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Dikwijls kan je kiezen voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en TP-Link, EZVIZ, Somfy, D-Link, Bosch & Netamo, Eve, Yale, Eufy, Arlo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Wijchen?

De kosten van een goed alarmsysteem in Wijchen voor thuis liggen je tussen de €425,00 en €1325,00. De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type systeem (draadloos of bedraad), de eventuele uitbreidingen zoals camera’s of koolmonoxidemelder, het soort woning, en de jaarlijkse inspectie.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat de situatie is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een specialist belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een overval, inbraak of brand Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijs van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement komen uit tussen de €15,00 & €37,50 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij ongewone situaties kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Daarbij bieden sommige aanbieders ook e-mail, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Indien je het stille alarm aanzet is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een systeem met digitale camera’s, vanaf €225,00 p/stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Probeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €550,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Wijchen.


Postcodegebied: 6600, 6601, 6602, 6603, 6604, 6605

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie