Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Gennep

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Gennep beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Daarnaast signaleert een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. Met onze speciale keuzehulp tonen wij handige info over de verschillende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Afsluitend verstrekken we op dit platform een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Gennep en vind je slimme tips tegen inbraak.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-gennep

Alarminstallatie Gennep laten plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektrisch systeem dat een melding zal versturen bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij onraad gaat vaak een sirene af en krijg je een melding op je smartphone. Als extra optie is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De medewerker van de meldkamer controleert het signaal en neemt direct contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een overval, inbraak of brand schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Gennep? In het stukje hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Aan de hand hiervan ontdek je welke ramen en deuren meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: glasbreuksensoren, waterdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Kies het soort alarm

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een wireless (draadloos) systeem kan werken zonder kabels en kan snel worden aangesloten. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor diverse alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook telefonische oproep, SMS, lichtalarm, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een standaard melding richting de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om inbrekers te verrassen kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Binnen enkele dagen ontvang je tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Gennep.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op het afgesproken moment. De specialist laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die gebeld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Gennep?

Ontvang gratis offertes van beveiligingsbedrijven in de buurt

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer woningen in de gemeente Gennep kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn betaalbare budget producten met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met rookmelders, buitensirene, bewegingsmelders, camerabewaking, afstandsbediening. Evenzeer heb je de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hieronder zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de sensoren werken op batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Ook ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Houd in acht dat je regelmatig batterijen moet vervangen en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarief inclusief montage: €800,00 tot +/- €1550,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De kans op een storing is minimaal, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Prijs inclusief installatie: €925,00 oplopend tot €1600,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt gebruik je bedrade detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze sensors.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Investering inclusief aanleggen: €1250,00 tot +/- €2200,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Gennep.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een tag, pincode, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Gennep (april 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Toch, wanneer je het laat aanleggen door ervaren installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In dit overzicht delen wij de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Gennep. Zij kunnen je helpen met merken zoals Uni-T en Technomax. Of bekijk bedrijven en leveranciers in Wijchen, Beuningen, Mook en Middelaar en Heumen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Gennep te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Informatie over alarmsystemen.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Gennep vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Limburg onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een effectieve alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. In potentie werken zij met een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en EZVIZ, Bosch, Somfy, D-Link, Foscam of Arlo, Yale, Eufy, Hombli, Eve.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Gennep?

De kosten van een slim alarmsysteem in Gennep voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €550,00 en €850,00. De totaalprijs wordt gekenmerkt door het type systeem (draadloos of bedraad), het aantal extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of brandmelder, het soort woning, en garantietermijn.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie checkt de centralist wat er gaande is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De operator neemt contact op met de bewoners bij een overval, inbraak of brand D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €12,50 en €52,50 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij beweging krijg je direct een melding. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: e-mail, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS. In het geval van een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de pakkans een stuk groter is.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een goedkope optie is een combinatie van basis camera’s, vanaf €250,00 per unit. Voorkeur voor optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Installeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €400,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Gennep.


Postcodegebied: 6590, 6591

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie