Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Beuningen

Dankzij een alarmsysteem in Beuningen beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je meer gemoedsrust. Tevens waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. In onze keuzehulp delen wij betrouwbare informatie over de diverse systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Ook vergelijk je op deze site mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Beuningen en check je praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-beuningen

Alarminstallatie Beuningen installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch mechanisme dat notificaties verstuurt bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een foute beweging gaat vaak een luid alarm af en krijg je een melding op je smartphone. Als extra optie wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De operator onderzoekt de melding en probeert contact te leggen met de betrokken klant. Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Beuningen? In het onderstaande stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en kijk waar de zwakke plekken liggen. Op die manier maak je een plan welke deuren en ramen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: waterdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, gasdetectoren, rookmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bedraad systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride installatie kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er bestaan verschillende alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook telefonische oproep, SMS, geluidsalarm, E-mail. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een professionele integratie met de alarmcentrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Afsluitend kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul eerst jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan kosteloos diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Beuningen en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Een beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een vooraf afgesproken moment. De specialist demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven die gebeld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Beuningen?

Vergelijk kosten en voorwaarden van specialisten in jouw buurt

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Beuningen hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope standaard modellen met eenvoudige functionaliteiten. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over meldkamer koppeling, bewegingsmelders, afstandsbediening, camerabewaking, buitensirene. In aanvulling daarop start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensors die werken op batterij-power. De installatie gaat eenvoudig en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Vergeet niet dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Investering inclusief montage: €650,00 tot ongeveer €1250,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt weinig last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarieven inclusief installatie: €1075,00 tot ongeveer €2300,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is maak je gebruik van draadloze onderdelen.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1300,00 – €1950,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra comfort. In het volgende schema lees je meer over veilig wonen in Beuningen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een ID, druppel, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Beuningen (juli 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Toch, als je het uitbesteed aan een professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de bijgaande tabel delen wij de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Beuningen. Zij hebben ervaring met merken als WBox Technologies en JAGO. Of zoek door naar bedrijven en leveranciers in Druten, West Maas en Waal, Wijchen en Gennep.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Beuningen te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Draadloos alarmsysteem.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Beuningen vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Gelderland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven faciliteren een complete alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Doorgaans bieden zij de optie tot een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Foscam, EZVIZ, Bosch, Somfy, TP-Link of Eufy, Hombli, Netamo, Eve, Arlo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Beuningen?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Beuningen voor thuis liggen je tussen de €375,00 en €1025,00. De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. het type systeem (draadloos of bedraad), het aantal extra opties zoals camerabeveiliging of gasdetector, het aantal kamers, en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties checkt de centralist wat er aan de hand is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een professional belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) als er sprake is van inbraak of brand Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 & €50,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een foute beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luid geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Verder zijn er ook opties voor een melding via: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm, telefonische oproep. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is de indringer zich niet bewust van zijn acties, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en het vergroot de pakkans omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een voordelige mogelijkheid is een bekabelde analoge camera vanaf €250,00 per stuk. Liever haarscherp beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Installeer dan een HD IP camera voor €375,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Beuningen.


Postcodegebied: 6641, 6642

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie