Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Slimme deurbel

Een deurbel met camera biedt de beste uitweg voor een veilige woning! Je bent altijd en overal op de hoogte van wie er aan de deur staat. Je kunt zelf instellen wanneer je een melding ontvangt, bijvoorbeeld als er beweging wordt gedetecteerd voor de deur, of iemand aanbelt. Je kunt makkelijk via de telefoon praten tegen degene die er voor de deur staat, via het ingebouwde speaker systeem. Je betaald geen maandelijkse extra kosten!

Tip: welke slimme deurbel past bij mij? De website Coolblue heeft alle modellen op een rijtje gezet en geeft uitgebreid advies voor de beste deurbel die past bij jouw wensen en budget. Het complete overzicht vind je hier.

Deurbel met camera voor meer veiligheid

Met de camera deurbel kun je natuurlijk altijd meekijken zonder in de buurt te zijn. Wat op zichzelf al verbluffend is, je mist nooit iemand die je bezoekt, of iemand die een bakje koffie wil komen drinken. Je kunt live met ze praten en zeggen dat je bijvoorbeeld in Spanje zit! Er zijn vele opties in de instellingen, je kunt het zo gek maken als je zelf wenst. Zo kun je instellen, dat je bij iedere beweging dat wordt gedetecteerd een melding krijgt, en een foto wordt genomen. Naast deze instelling kun je het ook gewoon heel simpel houden, en alleen een melding ontvangen als er een bezoeker voor de deur staat en aanbelt.

Veiliger wonen met een deurbel inclusief camera

Naast alle mogelijkheden die het voor de postbode makkelijk maken, biedt de draadloze deurbel ook een hoop verbetering op het gebied van veiligheid. Als je bijvoorbeeld instelt dat bij iedere bewegingsdetectie een melding naar je telefoon wordt gestuurd. Dan kan je 24/7 live meekijken, en iemand die jouw terrein betreed zonder toestemming live aanspreken! Zie je iets verdachts op beeld staan? Dan kun je gelijk de politie inlichten vanuit je vakantie! Maar het is bewezen dat inbrekers 60% vaker een woning met een video deurbel overslaan, omdat het vaak zo is dat de personen al opgenomen zijn voor ze het doorhebben. En dan haken ze natuurlijk af, voor ze worden opgespoord.

Slimme deurbel installeren (bedraad)

Deze heb je misschien zelf thuis nu op dit moment naast de deur hangen: een bedrade deurbel. Je sluit het simpel aan op de bedrading van je huidige systeem. Let erop dat sommigen andere aansluitingen hebben. Zorg er dus altijd voor dat je de bedrading voor aankoop controleert. Ook bedrade bellen zijn er met camera of compatibel met een smartphone. De meest simpele bedrade bellen geven geen beeld en werken via accu of batterij. Is jouw huidige bel kapot en wil je een simpele nieuwe? Bekijk dan dit type voor een goede vervanger! Het installeren van een deurbel kan erg lastig zijn, wanneer je niet weet hoe het precies moet. Het aansluiten kan best een karwei zijn als je niet over de technische kennis beschikt. Daarom bieden sommigen aanbieders aan de installatie bij je aan te sluiten. Je koopt dus inclusief installatie of voegt deze later toe aan je bestelling. Zo wordt de deurbel die bij jou aan de deur komt te hangen zorgvuldig geïnstalleerd door een ervaren specialist. Natuurlijk op een moment dat het jou uitkomt.


Wat is een draadloze deurbel?

Een draadloze deurbel kent iedereen. Met deze bel hoef je geen kabels te trekken. Super handig in gebruik en installatie. De draadloze ontvanger vangt het signaal van de bel op. Zo plaats je de ontvanger waar je wilt in huis. Draadloze deurbellen hebben vaak een accu of werken op batterijen. Ook kunnen ze via netstroom werken, doordat je de ontvanger in het stopcontact moet stoppen. Draadloze deurbellen kunnen ook vaak worden uitgebreid met extra ontvangers. Zo heb je overal in huis een goed gehoor op de deurbel en laat je de visite niet zomaar in de kou staan.

Wat is een intercom?

Een deurbel met intercom is handig voor wanneer je de bezorger wilt laten weten dat je er niet bent. Deze zijn niet zonder ingebouwde camera beschikbaar. Wel zijn sommigen digitaal, niet via WiFi. Je krijgt dan een ontvanger met beeldscherm, waarop je precies ziet wie er voor de deur staat. Deze deurbellen zijn soms te bestellen inclusief installatie. Ze werken altijd op netstroom en kunnen soms ook stroom krijgen via een accu of batterij. Deze deurbellen zijn erg handig, wanneer je graag de mogelijkheid wilt om terug te praten tegen degene die voor de deur staat. Het is ook handig om inbrekers af te schrikken met een intercom!

Wat is een slimme deurbel?

Een slimme deurbel is een uitbreiding op je huidige smart-home systeem. Een smart deurbel heeft een camera die werkt via een app op jouw smartphone. Op de app krijg je automatisch een pushmelding zodra iemand de bel indrukt. Zo weet je met een slimme deurbel ook wanneer je bezoek hebt als je even niet thuis bent. Er zijn deurbellen die werken via WiFi, maar ook bedraad. Soms werkt een slimme bel via accu of batterij. Meestal sluit je ‘m gewoon aan op netstroom. Natuurlijk ontbreekt de intercom functie bij deze niet. Je kunt ook terug praten als er iemand voor de deur staat. Soms is er beeld via de app en soms is er geen beeld: net wat je zelf fijner vind!

Plaats een reactie