Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Halfweg

Door middel van een alarmsysteem in Halfweg beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een eigen alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Eveneens heeft het huisalarm ook een melding bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze keuzehulp vind je uitgebreide details over de meest populaire systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Tevens vergelijk je hier bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Halfweg en check je praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-halfweg

Alarminstallatie Halfweg installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch apparaat dat een melding zal versturen bij beweging, glasbreuk of rook. Bij detectie zal het systeem het alarm inschakelen en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Wanneer je dat wil wordt jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een professional ziet direct wat de situatie is en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een noodsituatie kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Halfweg? In ons speciale stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Inventariseer jouw woning en kijk waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op basis daarvan maak je een plan welke risicovolle plekken voorzien moeten worden van detectors. Wat betreft inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: bewegingsmelders, magneetcontacten, gasdetectoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren.

 2. Kies het soort alarm

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij bekabelde installaties is alles met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Het draadloze alternatief communiceert vaak via radiogolven. en kent een eenvoudige installatie. Een hybride systeem werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Type alarmering

  We onderscheiden allerlei alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, SMS, E-mail, geluidsalarm. Een interessante keuze is een automatische melding naar een speciale meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Desgewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul eerst jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Binnen enkele dagen ontvang je verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Halfweg en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op de gekozen dag. De beveiligingsspecialist legt precies uit hoe je het moet bedienen. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen opgeven die een notificatie ontvangt wanneer het alarm gaat.

Een handig alarmsysteem kopen in Halfweg?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installatiebedrijven uit jouw regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Haarlemmermeer kiezen voor alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief camerabewaking, buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. Daarbij start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende opsomming lees je er alles over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Als laatste is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijs inclusief montage: €750,00 tot ongeveer €1550,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit type zelfs een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Onkosten inclusief installatie: €1225,00 tot +/- €1950,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze componenten.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1100,00 tot +/- €2300,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Hieronder lees je meer over veilig wonen in Halfweg.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, pincode, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Halfweg (juni 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Echter, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de onderstaande tabel delen wij de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Halfweg. Zij hebben ervaring met merken als INIM en Invoxia. Of zoek door naar installateurs en bedrijven in Badhoevedorp, Lijnden, Zwanenburg en Marken.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je relevante tips de opties voor inbraak in Halfweg te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Alarmlicht.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Halfweg vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan garant voor een ingenieuze alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Meestal werken zij met een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Foscam, Somfy, TP-Link, Bosch, EZVIZ & Arlo, Hombli, Yale, Eve, Netamo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Halfweg?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Halfweg voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €525,00 en €1250,00. De uiteindelijke prijs is afhakelijk van het soort alarm, de additionele services zoals camera’s of brandmelder, het aantal ruimtes, en het jaarlijkse onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit checkt de centralist wat er gaande is en wie er ingeschakeld moet worden. Een professional stelt woningeigenaren op de hoogte bij een geverifieerd alarm. Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijs van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 & €42,50 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een verdachte poging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, telefonische oproep, SMS. Bij een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een goedkope optie is een dome/bullet camera vanaf €200,00 per unit. Wil je een compleet beveiligd huis met HD beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Zoek dan naar een HD IP camera voor €450,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Halfweg.


Postcodegebied: 1165

Plaats een reactie