Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Aarlanderveen

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Aarlanderveen voel je je een stuk veiliger thuis. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, beperkt de eventuele schade en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Ook zal het huisalarm afgaan bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Via onze adviseurs lees je populaire informatie over de meest bekende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Bovendien bieden we op deze pagina toonaangevende beveiligingsbedrijven in Aarlanderveen en check je praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-aarlanderveen

Alarminstallatie Aarlanderveen laten installeren

Een alarmsysteem is een elektronisch mechanisme dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij ongewone situaties gaat er een luid (of stil) alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Indien gewenst is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een professional kijkt de melding na en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners. Zodra het alarm geverifieerd kan worden worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Aarlanderveen? In het gedeelte hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning en kijk waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op basis daarvan kom je erachter welke ingangen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Betreffende inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: bewegingsmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, gasdetectoren, waterdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest bekende types zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bekabelde optie worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een draadloos systeem is effectief zonder bekabeling en is een stuk flexibeler. De hybride mogelijkheid een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Kies alarmmeldingen

  We differentiëren verschillende alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: telefonische oproep, SMS, lichtalarm, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met een professionele integratie met de alarmcentrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Om de pakkans te vergroten is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag offertes aan

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Aarlanderveen en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een geschikt moment op korte termijn. De woningbeveiliger geeft altijd een goed instructie. Je kunt nu ook de contactpersonen doorgeven die ingelicht moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Aarlanderveen?

Vergelijk kosten en voorwaarden van specialisten uit jouw regio

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Alphen aan den Rijn laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over rookmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, camerabewaking. Tevens start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, de detectoren hebben een batterij. Je kunt het eenvoudig installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Minpunten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Onkosten inclusief montage: €700,00 tot wel €1900,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, kent weinig storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarieven inclusief installatie: €1000,00 tot €2050,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn gebruik je bedrade sensoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen kies je voor draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Investering inclusief aanleggen: €1550,00 tot circa €2400,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In de lijst hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Aarlanderveen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, druppel, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Aarlanderveen (mei 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Echter, wanneer je het laat aanleggen door lokaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In deze tabel check je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Aarlanderveen. Zij hebben ervaring met merken als Heek en Eurosafe. Op onze site bekijk je ook installateurs en bedrijven in Ter Aar, Rijnsaterwoude, Nieuwveen en Zevenhoven.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We delen populaire tips om de opties voor inbraak in Aarlanderveen te beperken. Of klik door voor meer informatie over Brandbeveiliging.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Aarlanderveen vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s staan garant voor een effectieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Mogelijk kunnen ze jou ook helpen met rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Foscam, D-Link, Bosch, Somfy, EZVIZ & Arlo, Eufy, Eve, Yale, Hombli.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Aarlanderveen?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Aarlanderveen voor thuis liggen ongeveer tussen de €350,00 en €1125,00. De echte prijs wordt beïnvloed door het type installatie, de eventuele uitbreidingen zoals camerabeveiliging of rookmelder, de grootte van het huis, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een bepaalde gebeurtenis checkt de centralist wat er precies gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De medewerker zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door het inschakelen van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De prijs van een inbraakalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €15,00 en +/- €40,00 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging wordt er een melding afgegeven. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, SMS, e-mail, telefonische oproep. Bij een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een mix van enkele losse camera’s, vanaf €225,00 per unit. Heb je liever een oplossing met HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Installeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €400,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Aarlanderveen.


Postcodegebied: 2445

Plaats een reactie